مقالات

مشخصات انواع پمپ کلرزن | راهنمای انتخاب پمپ کلرزنی

مشخصات انواع پمپ کلرزن | راهنمای انتخاب پمپ کلرزنی

آگاهی از مشخصات انواع پمپ کلرزن به همراه راهنمای انتخاب پمپ کلرزنی می تواند به شما در تصمیم گیری خرید کمک کند. در ادامه ما این مورد را بررسی کرده ایم.

پمپ کلرزن یا پمپ کلرزنی چیست؟

پمپ کلرزن  نوعی پمپ جابجایی مثبت است که کلر را با سرعت دقیق به آب تزریق می کند. این پمپ تزریق در سیستم های تصفیه آب برای اطمینان از ایمن بودن آب مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ های تزریق انواع مختلفی دارند و هر کدام
می توانند برای تزریق کلر و مواد شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند.

انواع پمپ های تزریق کلر را می توان در سه دسته قرار داد: پمپ های دیافراگمی، پمپ های پریستالتیک، پمپ های سلونوئیدی می باشد.  پمپ های دیافراگمی از یک دیافراگم انعطاف پذیر در سر پمپ برای فشار دادن کلر به داخل آب استفاده می کنند، این در حالی که پمپ های پریستالتیک از یک سری غلتک برای فشار دادن لوله و حرکت کلر استفاده می کنند.

 

کاربرد پمپ تزریق کلرزنی

 

کاربرد پمپ تزریق کلرزنی

همانطور که می دانید کلر به عنوان یک ماده گندزدا و ضدعفونی کننده آب محسوب می شود. در اصل کلر با مواد آلی و باکتری های موجود در آب واکنش می دهد و باعث اکسایش و نابودی آن ها می شود. بیشتر کاربرد پمپ تزریق کلرزنی برای پکیج تزریق کلر به منظور ضد عفونی کردن استخرهای شنا، چاه، مخازن ذخیره آب، برج های خنک کننده، تصفیه پساب، فاضلاب و سیستم های تصفیه آب آشامیدنی می باشد. در نظر داشته باشید که سیستم های کلرزنی به چند دسته کلرزن مایع، گازی و جامد (پودری) تقسیم می شوند.

بیشتر بخوانید: بهترین پمپ دوزینگ برای برنامه تصفیه آب یا فاضلاب

عملکرد پمپ کلرزن در سیستم تصفیه

پمپ دوزینگ کلر به منظور تزریق کلر مایع به وسیله تنظیم دستی یا اتوماتیک در واحد زمان، با دقت بالا مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه کار این پمپ به گونه ای است که اندازه مشخصی از آب را مکش می کند و آب بعد از مدت زمان معینی در مخزن کوچکی مانده و سپس به سمت لوله و یا منبع موردنظر انتقال داده می شود. در واقع، این پمپ ها اندازه مشخصی از آب را به همراه کلر اضافه شده با فشار انتقال می دهند. دو پارامتر فشار و دبی جزء پارامترهای مهم و اصلی در پمپ های تزریق محسوب می شوند. دامنه فشار در دوزینگ پمپ های پریستالتیک یا شلنگی بین 1 تا 4 بار و در دوزینگ پمپ های دیافراگمی تا فشار 20 بار هم می رسد.

قسمت هد پمپ های تزریق کلر بهتر است از جنس PVC یا PVDF انتخاب شود تا دوزینگ پمپ کلر طول عمر بیشتری داشته باشد. حجم پمپ های تزریق کلر از 1 لیتر در 1 ساعت شروع می شود و ممکن است تا 5000 لیتر در 1 ساعت نیز باشند. قدرت تحمل دما نیز در پمپ های تزریق تا 105 درجه سانتیگراد می باشد. دبی در پمپ کلرزن یا به وسیله ولوم به صورت دستی و یا به وسیله کلید به صورت دیجیتال کنترل می شود.

 میزان تزریق کلر نیز با توجه به کاربرد و حساسیت آن متفاوت است و باید مطابق با استانداردهای هر کاربرد تنظیم شود. اضافه کردن کلر مایع به آب برخلاف کلر گازی، ماهیت آب را قلیایی می کند و pH آب را افزایش می دهد. به همین دلیل متناسب با نوع استفاده از آب، یک محدوده pH استاندارد تعریف شده است که در صورت افزایش عدد pH می توان آن را توسط اسیدهایی مانند اسید سیتریک (Citric acid)، اسید موریاتیک (Muriatic acid) یا هیدروکلریک اسید (Hydrochloric acid) کاهش داد. PH ایده آل برای آب استخر و آشامیدنی 7.4 است. توجه داشته باشید استفاده از اسیدهای صنعتی مانند اسید کلریدریک در آب استخر یا آب آشامیدنی ممنوع است.

نکته مهم: فشار کاری بر حسب بار و دبی بر مبنای واحد لیتر در ساعت، روی پلاک پمپ تزریق کلر درج می گردد. پیشنهاد می شود با توجه به تلفات خط رانش و شیر تزریق، فشار کاری تا 10 درصد بالاتر از فشار نقطه تزریق در نظر گرفته شود.

راهنمای نصب پمپ کلرزن (پمپ تزریق کلر):

برای نصب دوزینگ پمپ کلر باید نکات مهم مختلف را مورد توجه قرار دهید.

  •  در ابتدایی ترین مرحله باید حتما هواگیری انجام شود.
  •  پمپ کلرزنی باید در مکان خوب و استاندارد نصب شود.
  • اندازه ضربه های وارد شده باید با حرکت آرام و دقیق انجام  شود.
  • زمانی که پمپ برای مدت زمان طولانی غیرفعال می شود خط لوله مکش و تمامی نقاط متصل به آن باید نظافت شوند.
  • در تمام مدت زمانی که پمپ فعال است و کار می کند باید به صورت مداوم بررسی و تنظیم شود.
  • جهت آب بندی لوله های متصل شده باید از واشرهای مخصوص استفاده شود.
  • مسیرهای چرخش پروانه ها همواره باید مورد بررسی قرار گیرند.
  • دستگاه هایی که دارای جعبه دنده می باشند یک بار در مرحله اول نصب سوپاپ، روغن آن کشیده شوند.

بیشتر بخوانید: معرفی کاربردهای دوزینگ پمپ کلر در صنایع

 

راهنمای انتخاب پمپ تزریق کلر

 

راهنمای انتخاب پمپ کلرزنی

چگونه یک پمپ کلرزن مناسب را انتخاب کنید؟ ما در ادامه یک راهنمایی جامع برای انتخاب پمپ کلرزنی در سیستم های تصفیه آب را گردآوری کرده ایم.

  • بررسی خط یا فشار سیستمی که پمپ در آن در تزریق می شود

به زبان ساده باید قبل از انتخاب و خرید پمپ تزریق حتماً این سوال را از خودتان داشته باشید. خط یا فشار سیستمی که پمپ در آن تزریق می شود چقدر است؟ با جواب این پرسش مهم می توانید حداکثر فشار تخلیه و زمانی که فشار خط از فشار تخلیه پمپ تزریق مواد شیمیایی بیشتر میشود محاسبه کنید. علاوه بر این متوجه شوید که آیا مواد شیمیایی کمی تزریق می شود یا اصلاً تزریق نمی شود. اگر یک پمپ تزریق کلر با فشار تخلیه بسیار بالاتر درجه بندی شود، می تواند باعث تغذیه بیش از حد ماده کلر در سیستم شود.

  • بررسی کنترل پمپ کلرزن

پمپ کلرزنی چگونه کنترل خواهد شد؟ در واقع سه حالت معمول برای کنترل پمپ کلرزن وجود دارد: ورودی دستی، پالس دیجیتال و ورودی آنالوگ می باشد. در مدل دستی که یک کنترل ساده است و بر اساس تنظیم دستی طول و فرکانس ضربه برای به دست آوردن نرخ جریان مورد نظر استفاده می شود.

پالس دیجیتال یک تماس یا سیگنال نوری گسسته است که می تواند توسط ماژول کنترل خوانده شود و به ضربه در دقیقه تبدیل شود. بسیاری از پمپ های شیمیایی دارای ضرب کننده و تقسیم کننده برای کنتاکت های گسسته هستند که به انعطاف پذیری بیشتری در محدوده خروجی متناسب با سیگنال پالس اجازه می دهد.

کنترل آنالوگ معمولاً یک سیگنال 4-20 میلی آمپر است که فرکانس ضربه را به صورت خطی متناسب با خروجی دستگاه تغییر می دهد، مانند فلومتر یا کنترل کننده. به عنوان مثال، یک کنترل کننده pH ممکن است روی pH 7 که برابر با 4 میلی آمپر است و pH 9 برابر با 20 میلی آمپر تنظیم شود. پمپ 0-360 ضربه در دقیقه دارد. PH 8 وسط مقیاس برابر با 12 میلی آمپر خواهد بود و پمپ با 180 ضربه در دقیقه کار می کند.

  • بررسی نحوه قرار گیری پمپ

دقت و توجه به نحوه قرار گیری پمپ و مکان آن مهم است. پمپ های تزریق کلر برای داشتن طول عمر و دوام بیشتر نباید در زیر نور مستقیم خورشید با دماهای بالا یا باران مستقیم قرار بگیرند. بهتر است یک محفظه یا پوشش محافظ  داشته باشند. توجه داشته باشید استانداردهای درجه بندی مختلف برای مقاومت محیطی وجود دارند.  معمولاً با رتبه IP یا NEMA مشخص می شود. این رتبه‌بندی‌ها به شما کمک می‌کند تا تشخیص دهید که آیا پمپ شما برای کاربرد شما مناسب است یا خیر، به عنوان مثال، یک پمپ شیمیایی با درجه IP 67 مقاومت قابل‌توجهی در برابر شلنگ و سیل دارد.

  • بررسی ویسکوزیته محلول پمپاژ شده 

ویسکوزیته مقاومت در برابر جریان یک ماده شیمیایی خاص است. نمونه ای از مایعات با ویسکوزیته بالا عسل است. مایعات با ویسکوزیته های بالا تمایل به معلق نگه داشتن توپ های چک دارند و یا باعث کاهش خروجی می شوند یا خروجی را به طور کلی متوقف می کنند. پمپ های اندازه گیری بر اساس طراحی خود محدودیت هایی در ویسکوزیته دارند. برخی از طرح ها از فنر در شیرهای بازرسی برای ایجاد پمپ هایی با قابلیت ویسکوزیته بالاتر استفاده می کنند. ویسکوزیته اغلب با دما تغییر می کند، بنابراین مهم است که دمای محلول را حفظ کنید یا مطمئن باشید که پمپ می تواند حداکثر ویسکوزیته را در دمای خاص مورد نظر تحمل کند.

  • بررسی اطمینان از خروج گازهای تولید شده در طی فرآیند

بسیاری از اکسید کننده ها مانند هیپوکلریت سدیم، پراکسید هیدروژن، اسید پراستیک و برم در طی فرایند گاز تولید می کنند که می تواند یک مسئله جدی برای پمپ های جابجایی مثبت باشد. در پمپ های پریستالتیک با توجه به اینکه فضای خالی را به طور مداوم فشرده نمی کنند (شبیه به قفل بخار) عمل می کند این اطمینان وجود دارد اما پمپ های پریستالتیک ارزان قیمت فشار مورد نیاز، دقت و تکرارپذیری لازم را ندارند. این در حالی است که پمپ های سلونوئیدی و دیافراگمی در نوآوری های جدیدبرای حل این مشکل یک قسمت خروجی در نظر گرفته اند. این مکانیزم به گونه ای است که هنگامی که جریان به زیر یک خروجی مشخص می‌رسد، پمپ سرعت می‌گیرد تا گاز را از طریق یک دریچه خروجی گاززدایی خودکار خارج کند و پرایم را حفظ کند.

با توجه به اهمیت انتخاب پمپ کلرزنی در سیستم تصفیه اب و پکیج کلرزنی پیشنهاد می شود برای انتخاب پمپ کلرزن مناسب از مشاوره متخصصان بهره ببرید. فروشگاه آقای پمپ با داشتن تیم تخصصی در زمینه تولید انواع پمپ دوزینگ کلر و تولید پکیج کلرزنی توانسته علاوه بر مشاروه رایگان بهترین قیمت پمپ را برای مشتریان فراهم کند.

محصولات پیشنهادی :  مشاهده لیست قیمت پمپ تزریق کلرزنی 

انواع حالت های عملکرد پمپ دوزینگ کلر

  • دارای عملکرد متوالی

عملکرد مداوم یکی از رایج ترین حالت های عملکرد پمپ های دوزینگ کلر است. همانطور که از نام آن پیداست، پمپ به طور مداوم کار می کند و جریان ثابتی از مایع کلر یا ماده شیمیایی مصرف شده را ارائه می دهد. این حالت برای کاربردهایی که نیاز به تامین مداوم و بدون وقفه ماده دارند مناسب است.

نحوه عملکرد آن

در کار مداوم، پمپ تزریق با تنظیم سرعت پمپ یا طول حرکت، دبی ثابتی را حفظ می کند. پمپ مایع یا ماده شیمیایی را از یک ظرف ذخیره می‌کشد و آن را با سرعت ثابت به جریان فرآیند پمپاژ می کند. در حالت دوز مداوم و ثابت مناسب برای کاربردهایی مانند تصفیه آب، تصفیه فاضلاب و پردازش شیمیایی هستند.

  • دارای عملکرد دسته ای

عملکرد دسته ای شامل تحویل مقدار ثابتی از مایع در دسته های مجزا است. این حالت برای کاربردهایی که نیاز به دوز به طور متناوب یا در حجم های خاص دارند مناسب است. دوز دسته ای معمولاً زمانی استفاده می شود که کنترل دقیق بر مقدار ماده اضافه شده ضروری است.

نحوه عملکرد آن

در عملیات دسته ای، پمپ دوز به گونه ای برنامه ریزی شده است که حجم خاصی از مایع کلر یا ماده شیمیایی را در هر دسته تحویل دهد. پس از رسیدن به حجم مورد نظر و مناسب، پمپ تا چرخه دوز بعدی متوقف می شود. این حالت برای دوز دقیق در کاربردهایی که به افزودن دوره‌ای مواد نیاز دارند مانند راکتورهای شیمیایی، مخازن دوز یا فرآیندهای آزمایشگاهی مناسب هستند.

  • دارای کنترل متناسب

کنترل تناسبی یک حالت عملکرد پمپ دوزینگ است که کنترل دقیقی بر میزان دوز بر اساس تغییرات در جریان آب را امکان پذیر می کند. این تغییرات توسط یک کنتور آب ردیابی می شود که هر لیتر، 10 لیتر، 100 یا 1000 لیتر از آن عبور می کند. این حالت معمولاً زمانی استفاده می شود که نیازهای دوز متناسب با یک جریان خاص باشد.

نحوه عملکرد آن

در کنترل متناسب، پمپ دوزینگ به یک کنتور آب متصل می شود. پمپ میزان دوز خود را بر اساس تماس های دریافتی تنظیم می کند و اطمینان حاصل می کند که غلظت مورد نظر در محدوده مشخصی حفظ می شود. در این حالت امکان دوز پویا فراهم می شود.

  • دوز پالس 

پالس دوزینگ یک حالت عملکرد پمپ دوز است که مایع را در پالس‌های کوتاه تحویل می‌دهد. این حالت معمولاً زمانی استفاده می شود که به دوز دقیق و کنترل شده در مقادیر کم یا در فواصل زمانی خاص مورد نیاز باشد.

نحوه عملکرد آن

در دوز پالسی، پمپ دوز با فعال و غیرفعال شدن متناوب برای تحویل مایع به صورت پالس عمل می کند. مدت زمان و فرکانس پالس ها را می توان برای برآوردن نیازهای دوز برنامه تنظیم کرد. این حالت به ویژه برای کاربردهایی که به دقت و کنترل بالایی نیاز دارند، مانند استفاده در شیمی،تجزیه یا تزریق افزودنی در فرآیندهای مقیاس کوچک، مناسب است.

 

معرفی برندهای ایرانی و خارجی پمپ کلرزن

پمپ های اندازه گیری کلر جزء مهم بسیاری از سیستم های تصفیه آب و پکیج کلرزنی هستند. برخی از مشهورترین تولیدکنندگان پمپ های دوزینگ کلر خارجی برندهایی همچون Grundfos ، Etatron ، سکو ، امک ، پرومننت و … می باشد.  در بین پمپ تزریق کلر ایرانی برند آیریک عملکرد عالی داشته و توانسته در بازار ایران جایگاه ویژه ای داشته باشد. هنگام انتخاب یک سیستم دوز کلر، مهم است که عواملی مانند الزامات سرعت جریان، سازگاری شیمیایی، ظرفیت و فشار پمپاژ، هزینه و الزامات نگهداری را در نظر بگیرید. همچنین نصب صحیح و نگهداری منظم برای عملکرد بهینه پمپ بسیار مهم است.

محصولات پیشنهادی : مشاهده انواع قیمت پکیج کلرزنی 

 

منابع:

yamathosupply.com

water-purification-blog.com

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید