پمپ پیستون چیست؟

پمپی که از پیستون برای پمپاژ سیال از مکانی به محل دیگر استفاده می کند ، به عنوان پمپهای پیستونی شناخته می شود. این نوع معروف پمپ رفت و برگشتی است. در این پمپ ، پیستون در سیلندر فشاری بالا و پایین می رود. این پیستون با میل لنگ متصل است که توسط موتور الکتریکی نیرو می گیرد و پیستون را هدایت می کند.

پمپ پیستون شامل شیرهای ورودی و خروجی ، میله های اتصال ، میل لنگ و پیستون است. پمپ دستی رایج ترین نمونه پمپ پیستونی است. پمپ دستی از یک پیستون برای مکیدن و کشیدن آب استفاده می کند.

 

پمپ پیستونی

این پیستون با دسته پمپ وصل شده است. با پایین آمدن دسته ، پیستون را مجبور به حرکت می کند و آب را به داخل سیلندر می کشد.

به طور مشابه ، هنگامی که دسته کار می کند ، دسته را به سمت بالا حرکت می دهد ، پیستون نیز به سمت بالا حرکت می کند ، شیر تخلیه را باز می کند و آب را تخلیه می کند.

انواع پمپ های پیستونی

این پمپ ها به طور یکسان ایجاد نمی شوند و هر کدام بهتر است در شرایط مختلف استفاده شوند. برخی از آنها برای نیازهای فشار پایین ایده آل ترند ، در حالی که برخی دیگر باید برای نیازهای فشار قوی اعمال شوند تا جریان مایع نتایج مطلوب را ایجاد کند. بنابراین ، درک نحوه عملکرد هر یک بسیار حیاتی است. در اینجا برخی از رایج ترین انواع آنها آورده شده است:

  • پمپ پیستونی محوری

پمپ های محوری به دلیل طراحی پروانه ای ، به عنوان پمپ های ملخ شناخته می شوند. این پمپ ها جریان سیالات را در حرکتی مارپیچی مانند در امتداد محور فشار می دهند. پمپهای پیستونی محوری کاربردهای گوناگونی دارند ، از جمله رانندگی پیچ اژدر یا استفاده برای جت. آنها می توانند در دمای 248 درجه فارنهایت کار کنند و از انواع دیگر پمپ ها از جمله محورهای خم شده و پمپهای پیستونی محوری خطی تشکیل شده اند. این پمپ ها برای تولید جریان زیاد سیال ایده آل بوده و در آبگیری سیلاب ها ضروری هستند.

فروشگاه آقای پمپ نمایندگی رسمی انواع پمپ صنعتی در سطح کشور است که دارای انواع پمپ دنده ای ، پمپ اسلاری، پمپ روغن داغ و… می باشد.

  • پمپ پیستونی خطی

پمپهای پیستونی محوری خطی ، پمپهای پیستونی بسیار کارآمد هستند. این نوع پمپهای پیستونی محوری برای مدیریت جریانهای زیاد سیال ایده آل هستند و آنها را برای فشار آب مناسب می کند. این نوع پمپ ها همانند پمپ های محور خمیده عمل می کنند اما قابلیت چرخش کمتری دارند. با این حال ، توانایی آن برای تولید فشار به اندازه کافی آن را به یک نوع پمپ پیستونی محوری بسیار قابل اعتماد تبدیل می کند که برای کاربردهای مختلف کاربرد دارد.

  • پیستونی محور خم شده

این نوع پمپ پیستون هیدرولیک انعطاف پذیری بیشتری نسبت به پمپ پیستون محوری دارد ، زیرا می تواند تا 20 درجه بیشتر از یک پمپ داخلی در 40 درجه خم شود. طراحی آن همچنین به آن اجازه می دهد تا با سرعت بیشتری نسبت به پمپهای پیستونی خطی بچرخد. این پمپ ها با خم شدن بلوک سیلندر بر روی محور خود عمل می کنند که باعث چرخش آن در زاویه می شود.

  • پمپهای پیستونی شعاعی

پمپهای پیستون شعاعی با فشار دادن جریان سیال به خارج ، انرژی را در سیستم های سیال توزیع می کنند. پمپهای پیستونی شعاعی قادر به ایجاد مقادیر زیادی فشار هستند و آنها را به شکل بسیار مطمئن و کارآمدی از پمپهای پیستونی هیدرولیک تبدیل می کند. این پمپ ها در کاربردهای گوناگونی از جمله آزمایش دکل ، ماشین آلات و تولید انرژی مثر هستند.

پمپ پیستونی
  • پیستون

این پمپ یک پمپ جابجایی مثبت است که شکل استوانه ای دارد. این پمپ انرژی را تولید می کند که به لطف حرکت متقابل یا عقب و جلو پیستون ، سیال را به جلو می راند. در حالی که این نوع پمپ ها ممکن است هزینه بیشتری نسبت به انواع دیگر داشته باشند ، اما بسیار بادوام و قابل اعتماد هستند. این بدان معناست که می توانید روی پمپهای پیستونی برای طولانی مدت بدون خراب شدن حساب کنید.

این مزیت همچنین توضیح می دهد که چرا پمپهای پیستونی یکی از رایج ترین انواع پمپهای پیستونی هیدرولیک هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. پیستونها همچنین زمانی مفید هستند که نیاز به فشار بالا و ظرفیت کوچک داشته باشید. این پمپ ها دارای کاربردهای متنوعی از اسمز معکوس تا شستشوی تحت فشار هستند.

پمپ پیستونی
پمپ پیستونی

مزایای پمپ های پیستون

    این پمپ ها فشار وسیعی دارند.

    اینها قابلیت جابجایی لجن و مایعات با ویسکوزیته بالا را دارند.

    آنها نیازی به آماده سازی ندارند

    در این پمپ نیازی به پرایمینگ نیست.

    آنها کارآمدتر از پمپهای پیستونی هستند.

 

معایب پمپ های پیستونی

    این پمپ ها مایعات ضربان دار را تأمین می کنند.

    قدرت آنها کمتر از پمپ های گریز از مرکز است.

    اینها هزینه نگهداری بالایی دارند.

    اینها نمی توانند جریان کمتری را اداره کنند.

پمپ پیستونی

عملکرد پمپ پیستون

در سیستم های مخزن مذاب داغ ، دو سیستم برای انتقال چسب مذاب داغ و ایجاد فشار چسب لازم برای کاربرد ایجاد شده است: پمپ دنده و پمپ پیستون. یک انیمیشن کوتاه نمایی از محفظه را ارائه می دهد:

پمپ پیستونی بر اساس تغییر مکان مثبت کار می کند و همچنین به روش زیر عمل می کند:

  1. اول از همه ، یک موتور الکتریکی یا موتور نیروی میل لنگ را تامین می کند.
  2. با قدرت گرفتن میل لنگ ، می چرخد ​​و حرکت چرخشی خود را به میله اتصال می رساند.
  3. میله اتصال توسط میل لنگ حرکت چرخشی را دریافت می کند ، آن را به حرکت رفت و برگشتی تبدیل می کند و این حرکت رفت و برگشتی را به پیستون می فرستد.
  4. هنگامی که پیستون حرکت رفت و برگشتی را دریافت می کند ، حرکت آن در جهت رو به پایین (از TDC به BDC) شروع می شود.
  5. در طول این حرکت رو به پایین ، پیستون در داخل سیلندر پمپ خلا ایجاد می کند.
  6. تفاوت فشار بین فشار داخلی سیلندر و فشار خارجی به دلیل ایجاد خلا ایجاد می شود.
  7. با پایین آمدن فشار داخلی سیلندر از فشار مخزن ، دریچه ورودی باز می شود و مایع وارد سیلندر می شود.
  8. با تکمیل فرآیند مکش ، شیر ورودی بسته می شود و پیستون برای فشار آوردن روی سیال به سمت بالا شروع به حرکت می کند.
  9. در طول حرکت پیستون به سمت بالا ، ناحیه داخلی سیلندر به دلیل فشرده شدن مایع شروع به کاهش می کند.
  10. در طول فرآیند فشرده سازی ، فشار و دمای سیال بسیار زیاد می شود.
  11. با برابر شدن فشار سیال با فشار مطلوب ، دریچه تخلیه باز می شود و سیال به محل مورد نظر منتقل می شود.
  12. پس از اولین ضربه پیستون ، میل لنگ دوباره پیستون را مجبور به حرکت به سمت پایین می کند و کل فرایند تکرار می شود.
پمپ پیستونی
پمپ پیستونی

کاربردهای پمپ های پیستونی

  •     پمپهای پیستونی برای کنترل جریان بسیار کم در فشار بالا استفاده می شوند.
  •     از این پمپ ها برای انتقال مایعات با ویسکوزیته بالا استفاده می شود.
  •     آنها برای پمپاژ روغن هیدرولیک استفاده می کنند.
  •     پمپ پیستون همچنین برای تمیز کردن فشار قوی استفاده می شود.
  •     این پمپ ها برای دستگاه های پردازش صنعتی استفاده می شود.

برند های پمپ های پیستونی

دیدگاهتان را بنویسید