دوزینگ پمپ پریستالتیک چیست؟
دوزینگ پمپ پریستالتیک متشکل از یک لوله با انعطافپذیری بالا است. جابهجایی سیالات در این دستگاه از طریق فشار و رها شدن یک شلنگ صورت میگیرد. این پمپها در حوزههای مختلف صنعتی و حتی پالایشگاهی به کار میروند.
پمپهای غلتکی به سه شکل پمپ شلنگی، پمپ تیوپی و پمپ خارج از مرکز ۳۶۰ درجه به چشم میخورند. از بین آنها پمپهای پریستالتیک شلنگی محبوبیت بیشتری دارند زیرا که امکان استفاده از آن هم در فشارهای پایین و هم در فشارهای بالا وجود دارد.
فهرست مطالب
مزایای پمپ های پریستالتیک
هر پمپ پریستالتیک دارای یک شیلنگ یا لوله انعطاف پذیر است. این لوله یک مسیر جریان باز ایجاد میکند که مقاومت بالایی در برابر سایش ایجاد کرده و جریان آسان مواد جامد را مجاز میکند. جریان پمپ متناسب با سرعت است و آن را برای دوز مناسب میکند. از آنجایی که یک پمپ پریستالتیک هم در مدلهای بزرگ و هم در مدلهای کوچک موجود است، می توان از آن در آزمایشگاهها برای کاربردهای معدنی نیز استفاده کرد. شیلنگ از آلودگی متقابل جلوگیری میکند. برای ایمنی و آسودگی خاطر، پمپ فاقد مهر و موم مکانیکی بوده و در صورت پارگی شیلنگ، سیال را به صورت ایمن در خود جای میدهد.
پمپ های پریستالتیک چگونه کار می کنند؟
هر پمپ پریستالتیک مجهز به یک شیلنگ یا لوله انعطاف پذیر برای پمپاژ و مقاومت در برابر سایش بالا است. پمپ پریستالتیک توانایی پمپاژ جریانی از ذرات جامد را در ترکیب مایع یا خمیر (محیط ویسکوز) فراهم میکند. این پمپ علیرغم اینکه قادر به پمپاژ برخی از سخت ترین سیالات جهان است، پمپاژ نرمی را ارائه میدهد که آن را برای محصولات حساس به برش مانند پلیمرها و حتی ماهیهای زنده مناسب میکند. جریان پمپ متناسب با سرعت است و آن را برای دوزینگ مناسب میکند. از آنجایی که پمپ پریستالتیک در دو مدل بزرگ و کوچک موجود است، میتوان از آن در آزمایشگاه تا معدن استفاده کرد.
برای سفاش دوزینگ پمپ پریستالتیک از فروشگاه آقای پمپ به سایت ما مراجعه کنید و در صورت لزوم با ما تماس حاصل نمایید. این فروشگاه دارای بهترین و با کیفیت ترین انواع پمپ صنعتی و کشاورزی در سطح کشور میباشد. برای خرید دیگر پمپها و لوازم جانبی این فروشگاه به هر یک از سایتهای مربوطه مراجعه کنید.
کاربرد پمپهای پریستالتیک
با توجه به مزایای زیاد، دوزینگ پمپ پریستالتیک به طور گستردهای در زمینههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. آنها به خوبی خود را در حل مشکلات مربوط به تصفیه آب و تصفیه فاضلاب ثابت کردهاند. به طور خاص، پمپها به شما این امکان را میدهند که آب صنعتی را در حین تولید، آب دیگهای بخار و برجهای خنک کننده را تصفیه کنید. پمپهای پریستالتیک برای اندازه گیری مواد شیمیایی مانند کلرید آهن، کربن فعال، هیپوکلریت پتاسیم، آهک، سود سوزآور، فسفات ها و… استفاده میشوند. همچنین برای انتقال دوغاب و انتقال محصول به فیلتر پرس نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این پمپها در صنایع شیمیایی نیز تقاضا دارند. با کمک آنها، تهیه محلولهای گچ و آلومینیوم، حمل و نقل اسیدها و قلیاها و حذف پساب با ناخالصی های جامد انجام میشود. این تجهیزات همچنین در فرآیندهای مختلف تکنولوژیکی برای ترشی کردن، گالوانیزه کردن، پمپاژ حلالها، روان کنندهها و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. در صنعت ساختمان، پمپهای پریستالتیک امکان پمپاژ لجن و آب بسیار آلوده را فراهم میکنند و انواع مخلوط های چسبناک، رنگها و چسبها را تامین میکنند. در نیروگاههای هستهای، این دستگاهها حرکت زبالههای رادیواکتیو مایع را فراهم میکنند.
بخشهای تشکیلدهنده پمپهای پرستالتیک
دوزینگ پمپ پریستالتیک از اجزای مختلفی تشکیل شده است. موتورها یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای این دستگاه هستند. با توجه به نوع و کارایی پریستالتیک، یک روتور و تعدادی رولر یا غلتک، کفشک و لوب در پمپ وجود دارد. همچنین یک شلنگ یا تیوپ مخصوص برای انتقال و جابهجایی سیالات کار گذاشته شده است. به این صورت رولرها و لولهها با ایجاد فشار مثبت در بخش داخلی پمپ، باعث ایجاد جابهجایی سیالات از نقطهای به نقطه دیگر میشوند. با استفاده از استیل یا فولاد ضد زنگ در اکثر قسمتهای پمپ شاهد کاهش اصطکاک بخشهای مختلف دستگاه و بالا رفتن طول عمر پمپ هستیم. همچنین جنس بدنه این پمپها بستگی به بخشی دارد که آنان را به کار میگیرند. به طور مثال در نمونههای صنعتی برای بدنه، چدن آلیاژی و در نمونههای آزمایشگاهی و دستگاههایی که به شکل گریز از مرکز کار میکنند، معمولاً پلاستیک خشک استفاده میشود.
انواع دوزینگ پمپ پریستالیک
این نوع از پمپ را میتوان به دو روش دستهبندی کرد. روش اول از نظر سیستم انتقال سیال و روش دوم از لحاظ فشار بهکارگیری پمپ است. معیار دستهبندی پمپها از نظر سیستم انتقال سیال، نوع شیلنگ استفاده شده در آن است. پمپهای پریستالیک به سه دسته شیلنگی، تیوپی و خارج از مرکز 360 درجهای تقسیم میشوند. پمپ پریستالیک شیلنگی میتواند حداکثر فشاری معادل 16 بار ایجاد کند. این پمپ در فشارهای پایین از غلتک و در فشارهای بالا از کفشک برای ایجاد فشار لازم برای انتقال در سیال استفاده میکند. پمپ شیلنگی برای کاهش اتلاف حرارت و پیشگیری از ایجاد سایش در تیوپ، محفظههای روغن مخصوص دارند. پمپهای پریستالیک از لحاظ فشار کاری به دو دسته تقسیم میشوند که شامل پمپ فشارقوی و پمپ کمفشار است. دوزینگ پمپ پریستالیک فشارقوی زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که فشار وارد بر آن بیشتر از 16 بار باشد.