دوزینگ پمپ سلونوئیدی چیست؟

دوزینگ پمپ سلونوئیدی، از انواع پمپ های جا‌به‌جایی مثبت است. این پمپ حاوی محرک های سلونوئیدی می‌باشد و ۴ سری اصلی با قابلیت های مشترک دارد.

نام دیگر دوزینگ پمپ، مترینگ پمپ می باشد. این پمپ‌ها منتقل کننده مقدار و دوز مشخصی از یک سیال هستند و از این جهت است که به آن‌ها پمپ تزریق نیز گفته می‌شود.

این نوع از پمپ‌‌ها در نوع مکانیزم خود از یکدیگر متفاوت بوده  و ممکن است هرکدام از متریال‌ متفاوتی ساخته شده باشند. همچنین پمپ سلنوئیدی، دارای مگنتی است که قادر است یک میدان مغناطیسی ایجاد کرده و شفت پمپ را برای پمپاژ به حرکت در آورد.

دوزینگ پمپ سلونوئیدی

فهرست مطالب

دوزینگ پمپ سلونوئیدی

کاربرد دوزینگ پمپ

  • صنایع دارویی
  • صنایع چوب و کاغذ
  • صنایع غذایی و نیشکر
  • صنایع شیمیایی، نفت، گاز و پتروشیمی
  • تصفیه آب و فاضلاب و از بین بردن سختی آب
  • کلر زنی به آب استخرها و آب آشامیدنی و پمپ دوزینگ آکواریوم
  • کاربرد در صنایع مختلف از طریق کنترل pH مواد با تزریق اسید و باز

ویژگی‌ها و مشخصات دوزینگ پمپ سلونوئیدی

  • دارای قابلیت (stroke length)
  • مبتنی بر میکروکنترلر و آنالوگ
  • سیستم دوزینگ پنل خورشیدی
  • تنظیم مدت ضربه بصورت دستی
  • حاوی یک هشدار دهنده برای جریان
  • توانایی تحمل ۲۰ بار فشار کاری (290 PSI)
  • قابلیت نصب بر روی زمین و دیوار (بسته به مدل)
  • دارای تابع عملکرد نسبت به سیگنال خارجی Ma
  • برخورداری از منبع استاندارد و یک منبع تغذیه ی اختیاری
  • مقاوم در برابر رطوبت و اشعه و برخورداری از استاندارد ایمنی IP65
  • دارای پوشش آلومینیومی ریخته گری شده یا پوشش پلاستیکی ضد اسید
  • اندازه‌گیری یکپارچه قابلیت رسانایی و میزان کلر آزاد،pH، RedOX (ORP – mV)
  •  حاوی یک منبع تغذیه استاندارد تک فاز، با ولتاژ 230-240 ولت و فرکانس 50-60 هرتز
  • قابل استفاده در محل‌هایی تا ارتفاع 2000 متری از سطح دریا و در بازه دمایی بین 5 تا 40 درجه سانتیگراد
  • دارای زمینه ی گسترده ای از مواد شیمیایی به علت متریال بکار رفته در ساختار مثل:سیلیکون، پلی پروپیلن شیشه ای (GFPPL)،سرامیک، PVC، پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF)،پلکسی گلاس، PTFE،انواع آلیاژ ها
دوزینگ پمپ سلونوئیدی

انواع دوزینگ پمپ سلونوئیدی

دوزینگ پمپ سلونوئیدی اتاترون سری bt

 این سری از دوزینگ پمپ‌ها نیز، دامنه ی گسترده ای از موارد کنترلی در اختیار مصرف کننده قرار داده و از زمانی که راه اندازی شده، کیفیت بالا و قابل اعتماد بودن خود را ثابت کرده‌اند. از جمله کاربردهای سری  Bt از  پمپ دوزینگ، استفاده های گوناگون در امر تزریق مواد شیمیایی است. در این پمپ‌ها دبی از 1 تا 80 لیتر بر ساعت تنظیم می‌شود و فشار کاری متوسط آن نیز از 1 تا 20 بار قابل تغییر است.
این نمونه از  پمپ ها ، دارای 5 زیرگروه هستند که در ذیل نام برده شده اند. هرکدام از این گروه‌ها نیز دارای چند مدل دیگر هستند:

  • Etatron BT VFT
  • Etatron BT MA/M
  • Etatron BT MA/AD
  • Etatron BT pH-RX/MB
  • Etatron BT pH-Rx-CL/M

دوزینگ پمپ سلونوئیدی اتاترون سری PKX

پمپ دوزینگ اتاترون سری PKX نیز همانند موارد قبل دارای دیافراگمی از نوع PTFE و همچنین محرک سلونوئیدی است. مشخصه‌های ویژه‌ای وجود دارد که این سری پمپ ها را از دیگر سری پمپ‌های دوزینگ متمایز می‌سازد. آن مشخصه ها عبارتند از: قابلیت انعطاف پذیری بالا، طراحی ساده و کوچک و منحصر به فرد و آسان بودن استفاده است. همچنین PKX میتواند به صورت زمینی یا دیواری نصب گردیده و قیمت مقرون به صرفه‌ای دارد. این امر موجب شده تا تمام انتظارات استفاده کننده از یک پمپ فراهم شود.
در پمپ سری PKX در وهله اول کیفیت و قابل اطمینان بودن آن به چشم دیده می شود. در مواقعی که فشار کاری متوسط مورد نیاز تا 6 بار (87 psi) باشد این پمپ گزینه‌ی مناسبی برای تزریق مواد شیمیایی است. در این پمپ‌ها دبی از 1 تا 10 لیتر بر ساعت قابلیت تنظیم دارد و فشار کاری آن نیز از 1 تا 5 بار متغیر است.
این سری از پمپ‌ها دارای 2 زیر مجموعه هستند که در ذیل نام برده شده است. هر یک از این مجموعه‌ها نیز دارای چند مدل مختلف است:

  • Etatron PKX FT/A
  • Etatron PKX MA/A
دوزینگ پمپ سلونوئیدی

تجهیزات جانبی در دوزینگ پمپ ها

1. دمپنر Pulsation Dampener : از دمپنر در دوزینگ پمپ ها برای خطی کردن جریان خروجی و حذف پالس استفاده می گردد.

2- شیر اطمینان Safety Valve : از آسیب رساندن به خط لوله و یا دستگاه در مواردی که فشار در خروجی پمپ بیشتر از حد تعیین شده باشد، جلوگیری خواهد کرد.

3- صافی مکش : کاربرد صافی مکش در دوزینگ پمپ ها به این صورت است که با نصب شدن در خط مکش باعث جلوگیری از ورود آلودگی‌ها و ذرات به دوزینگ پمپ می‌شود.

4- 3 – بک پرشر ولو Back pressure Valve : از این حالت در مواردی استفاده می‌گردد که اختلاف فشار بین خط دهش و مکش کمتر از یک و نیم باشد. همچنین امکان جاری شدن همیشگی سیال در صورتی که فشار در خط رانش کم باشد، وجود دارد.

نمایندگی صنعت آقای پمپ دارای پمپ آب صنعتی و کشاورزی در سطح کشور است. همچنین این شرکت دارای بهترین و با کیفیت ترین نمونه‌های پمپ اسلاری، دوزینگ پمپ پریستالتیک، شیر اطمینان و… می‌باشد. برای سفارش دوزینگ پمپ سلونوئیدی با ما تماس بگیرید.

 

دوزینگ پمپ سلونوئیدی

راهنمای انتخاب دوزینگ پمپ مناسب

در حال حاضر پمپ های دوزینگ و یا به اصطلاح امروزه، پمپ های تزریق و یا مترینگ پمپ، برای افزودن مواد شیمیایی به محلول ها در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند. انتخاب یک دوزینگ پمپ مناسب میتواند با چالش همراه باشد زیرا شکل آنها به صورت مداوم در حال تغییر است و همچنین تنوع بسیار زیادی دارد.

 دبی دوزینگ پمپ سلونوئیدی

مهمترین عامل در نظر گرفته شده برای انتخاب یک دوزینگ پمپ مناسب، میزان آبدهی و یا دبی آن است. درصورتی که اطلاعات کافی در مورد دبی که مدنظرتان است داشته باشید فرآیند انتخاب پمپ دلخواهتان، سریعتر و بهتر انجام میشود. اندازه گیری دبی برا اساس لیتر بر دقیقه و یا واحد گالون در دقیقه انجام می شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که بدانید در اصطلاح عموم و در بازارهای امروزی واژه دبی به کار برده نمیشود بلکه به جای آن از قطر پمپ استفاده میگردد. به این علت که میزان آبدهی و اندازه پمپ رابطه مستقیمی دارند و در صورت افزایش میزان آبدهی پمپ، اندازه پمپ نیز افزایش می یابد. برای اطلاع از اینکه دبی مورد نظرتان توسط کدام پمپ تامین میشود به این نکته توجه کنید که باید پمپی را انتخاب کنید که حداکثر دبی مورد نظرتان از 90 درصد گنجایش آن پمپ بیشتر نباشد.

محیط عملیاتی دوزینگ پمپ سلونوئیدی

محیط عملیاتی در انتخاب پمپ بسیار حایز اهمیت است و می‌تواند در انتخاب یک پمپ مناسب، بیشترین کمک را بکند. زیرا توجه به اینکه دوزینگ پمپ انتخابی، در محیط گرم و زیر نور آفتاب کارایی دارد و یا برعکس نکته‌ی بسیار مهمی است.
برای مثال اگر می‌خواهید که پمپ شما در محیط گرم و زیر آفتاب کار کند باید پمپی را انتخاب کنید که تحمل دمای بالا را داشته باشد. این ویژگی های دمایی به طور معمول در کاتالوگ دوزینگ پمپ‌ها ذکر می‌شود.

جنس اجزای دوزینگ پمپ سلونوئیدی

نیاز به اجزای مقاوم، در بسیاری از کارخانه‌ها که به صورت رایج از مواد ساینده و یا خورنده استفاده می‌کنند، بسیار مهم بوده و باعث عملکرد بهتر پمپ و درنتیجه کارخانه می‌شود. بنابراین بسیار حیاتی است که بدانید که ماده شیمایی مورد استفاده اجزای پمپ شما را در معرض کدام نوع از  واکنش های شیمیایی قرار می‌دهد. آگاهی داشتن از این اطلاعات باعث می‌شود که در انتخاب دوزینگ پمپ مورد نظرتان مقاومت آن را در مقابل مواد شیمیایی بسنجید. به همین منظور است که برای پاسخگویی درست به نیازمندی های مشتریان دوزینگ پمپ ها از مواد مختلفی ساخته شده اند. به عنوان مثال، نمی‌توانید دوزینگ پمپی را انتخاب نمایید که هد آن از جنس پلاستیک باشد اما تزریقی که در آن اتفاق می‌افتد حلال باشد زیرا حلال باعث خوردگی پلاستیک می‌شود.

دوزینگ پمپ سلونوئیدی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی

مزایای دوزینگ پمپ سلونوئیدی

  1. دارای قابلیت انتقال مایعات با ذرات جامد است.
  2. می‌توانند مایعاتی را که چربی اندکی دارند پمپاژ کنند.
  3. قابلیت در دسترس بودن آنها بیشتر از پمپ‌های جابجایی مثبت می‌باشد.
  4. در یک سرعت ثابت در فراتر از محدوده کارکرد می توانند ظرفیت متغیر را کنترل کنند.
  5. در یک سرعت ثابت و به طور همزمان به یک محافظ در مقابل افزایش ناگهانی سرعت نیازی ندارند.
  6. در مقایسه با پمپ‌های جابجایی مثبت دارای وزن کم، سایز کوچکتر و هزینه نصب کمتری می‌باشند.

برند های دوزینگ پمپ های سلونوئیدی

محصولات دوزینگ پمپ سلونوئیدی

پمپ تزریق سلونوئیدی (155)