پمپ‌های طبقاتی با نام کامل الکتروپمپ سانتریفیوژ طبقاتی محصولاتی هستند که ماده سیال را از طریق پروانه‌های مورداستفاده در طبقات بالایی جابه‌جا می‌کنند. در داخل پمپ طبقاتی یک پمپ گریزازمرکز با تعداد طبقات مختلف و چندین پروانه وجود دارد که برحسب نوع کاربرد، پروانه‌ها روی یک محور یا چندین محور گوناگون نصب می‌شود.

 ذکر این نکته ضروری است که اگر نیاز به فشار بالا در نقطه خروجی پمپ باشد، پروانه‌ها به شکل سری استفاده و قرار می‌گیرند و یا اگر دبی بالا باشد برعکس پروانه‌ها را به‌صورت موازی استفاده می‌کنند. به همین دلیل نام این‌گونه پمپ‌ها به پمپ طبقانی معروف شده است. نام‌های دیگر به کاربرد شده برای این محصول پمپ‌های چندطبقه و چند پروانه یا فشارقوی هستند.

پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی چگونه کار می کند؟

یک پمپ طبقاتی شبیه به یک پمپ گریز از مرکز است زیرا چندین پروانه در اطراف یک محور می چرخند تا پمپ بتواند به فشارهای بیشتری از آن برسد در صورتی که فقط از یک پروانه استفاده شود.

محدودیت هایی در فشار وجود دارد که می تواند توسط یک پروانه ایجاد شود ، زیرا هنگامی که پروانه به قطر خاصی رسید ، اصطکاک سمت پروانه افزایش می یابد و باعث کاهش بازده پمپ می شود. این بدان معناست که برای ایجاد فشارهای زیاد ، در حالی که سطح بالایی از کارایی را حفظ می کنید ، باید چندین پروانه را در امتداد یک شفت اضافه کنید

پمپ طبقاتی

انواع پمپ های گریز از مرکز چند مرحله ای

انواع پمپ های عمودی به اندازه پمپ های افقی استفاده نمی شوند ، زیرا اهداف آنها محدودتر است. پمپ های چند مرحله ای عمودی دارای یک محور عمودی هستند که پروانه های آنها روی هم چیده شده اند.

فاصله در پمپ های چند مرحله ای عمودی بسیار کوچکتر از عموزاده های افقی آنها است و کاربردهای آب تمیز را برای این نوع پمپ ها ایده آل می کند.

این پمپ ها با طراحی تمیز و جمع و جور خود برای مناطقی که فضای زیادی در دسترس ندارند مناسب هستند و می توانند انتقال مایع با فشار بالا را با یک بدنه پمپ و ترکیب موتور انجام دهند.

با این حال ، یک نقطه ضعف قابل توجه پمپ های عمودی این است که آنها نمی توانند مواد زائد یا جامدات را تحمل کنند ، و همچنین در برابر سرپا آسیب پذیرتر هستند.

سرپا زمانی اتفاق می افتد که با بستن سوپاپ از تخلیه پمپ جلوگیری کنید. این باعث می شود که آب به طور مداوم در داخل پمپ بخورد و در نهایت به بخار آب تبدیل شود. سرباره می تواند صدمات جبران ناپذیری به پمپ های گریز از مرکز وارد کند.

فروشگاه آقای پمپ دارای بهترین و با کیفیت  ترین پمپ های خانگی ، صنعتی ، کشاورزی می باشد و به عنوان نمایندگی در سطح کشور فعالیت داریم برای سفارش انواع پمپ های این مجموعه به سایت مربوطه مراجعه کنید و سفارش خود را ثبت بزنید و در صورت لزوم با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

دیگر پمپ های فروشگاه آقای پمپ

پمپ بشکه کش ، پمپ اسید، پمپ ضد حریق و…

مزایای پمپ طبقاتی

  • از نظر اقتصادی با صرفه است.
  • در دسترس می باشد.
  • از طراحی ساده ای ساخته شده.
  • در زمانی خرابی هزینه پایینی دارد.
  • پروانه پمپ در جنس و نوع های مختلفی وجود دارد.
پمپ طبقاتی
پمپ طبقاتی

معایب پمپ طبقاتی

  • در زمان های عادی نمی تواند فشار را تامین کند و دبی در سطح پایینی قرار دارد.
  • حتما باید آب بندی لازم انجام شود.
  • در فشارهای بالا از نظر قیمت مناسب نیست.

طراحی پمپ طبقاتی

پمپ های طبقاتی از نظر طراحی پمپ های گریز از مرکز با چند مرحله یا محفظه هستند که هر کدام دارای پروانه و پره های هدایت کننده یا ولتاژ هستند. این پروانه ها بصورت سری به وسیله یک شفت متصل می شوند. ساده ترین طراحی پمپ های طبقاتی به سیال اجازه می دهد تا بصورت خطی از داخل محفظه ها عبور کند.

در اصل ، فشار سیال با افزودن هر مرحله بالاتر و بالاتر می رود. به عبارت ساده تر ، سیال با عبور از یک پروانه به پروانه دیگر فشار بیشتری را به دست می آورد. در نتیجه ، پمپ های چند مرحله ای قادر به ایجاد سرهای بالاتر در مقایسه با پمپ های گریز از مرکز تک مرحله ای هستند.

عملکرد پمپ طبقاتی

شبیه به پمپ گریز از مرکز تک مرحله ای ، پروانه ها روی یک محور واحد که توسط منبع تغذیه (معمولاً موتور) حرکت می کند. پس از پر شدن پمپ ، مایع به صورت پیوسته وارد درگاه مکش می شود و از چشم پروانه عبور می کند. در اینجا ، سیال سرعت را از پروانه چرخان دریافت می کند و با نیروی گریز از مرکز به نوک پره های پروانه رانده می شود. سیال کار سپس به ولوت برخورد می کند و به تدریج سرعت خود را کاهش می دهد اما فشار را افزایش می دهد. اما بر خلاف یک پمپ تک مرحله ای که سیال به زور از تخلیه خارج می شود ، در یک پمپ چند مرحله ای ، سیال در مرحله بعدی تا رسیدن به انتهای خط پردازش می شود.

پمپ طبقاتی

وظیفه پمپ طبقاتی

پروانه ها در چنین طرح هایی در بخش های حلقه در امتداد شفت نصب می شوند و هر قسمت حلقه از یک پروانه تشکیل شده است ، در یک طرف دارای یک محفظه مکش ، و در طرف دیگر آن یک پوشش / دیفیوزر تخلیه است.

پروانه مایع را قبل از تخلیه از طریق محفظه تخلیه و محفظه مکش به خارج پروانه وارد می کند و سپس مکرراً وارد قسمت حلقه دیگری می شود تا مایع از طریق خروجی تخلیه شود.

قسمت های حلقه با پیچ و مهره هایی که در امتداد بدنه قرار دارند ، نگه داشته می شوند. طرح های داخلی برای مهر و موم شافت و یاتاقان در یک سر پمپ متفاوت است ، یا هر دو به وظیفه و کاربرد بستگی دارد.

وقتی مراحل پروانه ها اضافه می شوند ، سرعت جریان تغییر نمی کند ، اما کل سر و محور به نسبت تعداد مراحل افزایش می یابد. هر مرحله شامل یک پروانه و پخش کننده است.

مدل ها را می توان به صورت عمودی یا افقی بسته به این که آیا طراحی هایی نیاز به صرفه جویی در فضا دارند یا می توانند بدون برداشتن موتور در محل نگهداری شوند ، ساخته شوند

مشخصات فنی پمپ طبقاتی

  • فشار کارکردی در پمپ طبقاتی حدوداً بالای ۳۰ بار در دقیقه است.
  • این مدل پمپ تا ۴۵ الی ۵۰ مترمکعب بر ساعت ورودی و خروجی سیالات دارند.
  • برحسب نوع پمپ در حدود ۴۵ تا ۵۵ کیلووات توان می‌توانند هزینه کنند.
  • ورودی و خروجی‌های دستگاه از یک اینچ تا ۳ اینچ سایز دارند.
  • بدنه پمپ‌های طبقاتی برحسب جنس به دو مدل چدنی و استیلی تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • جنس پروانه‌های آن نیز بنا بر نوع جنس پمپ از چدن یا استیل است.
  • جنس شافت پمپ‌های طبقاتی از استیل است.
  • دارای بوش سرامیکی جهت کنترل دوران شافت هستند.
  • دارای تعدادی دیفیوزرها در کنار پروانه‌های کاربردی جهت هدایت جریان شعاعی هستند.
  • پایه‌های پمپ نیز برحسب نوع جنس پمپ به دو صورت چدنی یا استیلی وجود دارند.
پمپ طبقاتی

برند های پمپ های طبقاتی

دیدگاهتان را بنویسید