دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت چیست و چه کاربردی دارد؟ دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت نوعی پمپ جا به جایی مثبت است که برای تزریق دقیق مواد آنتی اسکالانت به آب تغذیه قبل از ورود به دستگاه تصفیه آب صنعتی و فیلتر ممبران ro استفاده می شود. دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت نقش و عملکرد مهمی در صنایع تصفیه آب دارد. زیرا مواد آنتی اسکالانت با انجام واکنش شیمیایی بین یون های کلسیم، بی کربنات و منیزیم رسوب گذاری در غشا ro را به تاخیر می اندازند و باعث می شوند آب توسط سیستم RO خالص شود.
کاربرد پمپ تزریق آنتی اسکالانت
معمولاً آنتی اسکالانت به عنوان یک ماده ضد رسوب در آب یا سایر حلالها اضافه می شود تا بتواند با مکانسیم مختلف از ایجاد رسوب بر روی فیلتر ممبران ro جلوگیری کند. اما باید میزان آنتی اسکالانت به صورت دقیق و با محاسبات خاص انجام شود تا اثربخشی خوبی داشته باشد. به همین دلیل، استفاده از دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت یک راهکار موثر برای تزریق دقیق و یکنواخت مواد ضد رسوب به آب ورودی دستگاه ro محسوب می شود. به بیان ساده تر، پمپ تزریق آنتی اسکالانت با سرعت و زمان از پیش تعیین شده می تواند محلول ضد رسوب را به صورت یکنواخت با آب یا مایع مخلوط کند.
مزایای دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت
پمپ های اندازه گیری آنتی اسکالانت به دلایل مختلف می توانند مزایای زیادی برای استفاده در دستگاه تصفیه اب صنعتی ro داشته باشند که عبارتند از:
- دقت در نرخ جریان بالا: پمپ های اندازه گیری آنتی اسکالانت قادر هستند دقیقاً میزان جریان را کنترل کند و این اطمینان را بدهند که ماده ضد رسوب با دوز صحیح تزریق می شود.
- قابلیت اطمینان: پمپ های اندازه گیری ضد اسکالانت به دلیل ساختار ساده و عملکرد قابل اعتماد در بسیاری از کاربردهای حساس نقش مهمی دارند. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری این پمپ ها آسان است.
- صرفه جویی در مصرف مواد شیمیایی: با استفاد از دوزینگ پمپ ضد اسکالانت علاوه بر اطمینان از درستی عملکرد می توانید در هزینه های مصرف مواد شیمیایی صرفه جویی قابل توجهی نیز داشته باشید.
- طیف گسترده ای از کاربردها: پمپ های تزریق ضد اسکالانت امکان سازگاری و قابلیت استفاده برای انواع سیالات و شرایط جریان مختلف را دارند.
- افزایش طول عمر ممبران ro: یکی از مزایای مهم پمپ تزریق آنتی اسکالانت حفظ کارایی ممبرانها و کمک به افزایش طول عمر آنها است.
معایب پمپ های اندازه گیری آنتی اسکالانت
اما این پمپ های تزریق برای مواد آنتی اسکالانت دارای معایبی نیز هستند که عبارتند از:
- وابستگی شیمیایی: پمپ های اندازه گیری آنتی اسکالانت به محلول ضد اسکالانت وابسته هستند و هر گونه کم یا زیاد بودن این ماده شیمیایی ممکن است بر پایداری سیستم تأثیر بگذارد.
- تعمیر و نگهداری منظم: پمپ های اندازه گیری ضد اسکالانت به منظور عملکرد صحیح، لازم است به صورت مرتب بازرسی و تعمیر و نگهداری شوند.
- هزینه و قیمت: پمپ های اندازه گیری با دقت بالا به دلیل استفاده از تجهیزات پیشرفتهتر قیمت بالایی دارند. این مساله می تواند برای صنایع و کاربردهای کوچک یا ساده مناسب و مقرون به صرفه نباشد. اگرچه قیمت دوزینگ پمپ ها دقیقاً به میزان دبی و فشار مورد نظر و امکانات و تجهیزات آن وابسته است.
نحوه عملکرد پمپ تزریق آنتی اسکالانت
پمپ آنتی اسکالانت با مکانیسم مختلف دارای دریچه ای هستند که از طریق آن می توانند مواد آنتی اسکالانت را از مخزن به داخل پمپ مکش کنند. در مرحله بعدی بر اساس مکانیسم و نوع دوزینگ پمپ که می تواند سلونوئیدی، دیافراگمی یا پیستونی باشد با حرکت پیستون یا دیافراگم مواد به صورت دقیق به سیال تزریق می شوند. در این حالت مواد شیمیایی ضد اسکالانت به صورت یکنواخت با آب ورودی مخلوط شده و باعث مخدوش شدن ساختار کریستالی می شوند تا از رسوب آنها بر روی ممبرانهای ro جلوگیری کند. پمپهای آنتی اسکالانت دارای کلیدی هستند که در صورت کاهش مایع شیمیایی هشدار می دهند.
اهمیت میزان دقت در دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت
میزان دقت در پمپ تزریق آنتی اسکالانت اهمیت زیادی دارد زیرا دوز کمتر یا بیشتر می تواند اثرات جانبی زیادی برای سیستم ro داشته باشد. دوز کم توسط پمپ ها می تواند منجر به پوسته پوسته شدن شود این در حالی است که دوز زیاد می تواند خود، منجر به تشکیل رسوب شود. به بیان ساده تر، مصرف بیش از حد آنتی اسکالانت می تواند منجر به رسوب زیستی و تشکیل کمپلکس هایی با یون های سخت شود. بنابراین در سیستم های تصفیه آب صنعتی ro باید حتماً به دو نکته دقت ویژه داشته باشید. اول اینکه در محاسبه دوز تزریق آنتی اسکالانت دقت لازم را داشته باشید و دوم اینکه دوزینگ پمپ انتخابی برای فرایند آنتی اسکالانت باید دقت بالایی داشته باشد. اگر هنوز برای محاسبه دوز تزریق آنتی اسکالانت تردید دارید پیشنهاد می کنم مقاله محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت که دقیقاً همین موضوع را بیان می کند از طریق این لینک مطالعه کنید.
بررسی سازگاری پمپ با آنتی اسکالانت
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در زمان انتخاب دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت در نظر بگیرید میزان سازگاری پمپ با مواد ضد اسکالانت است. با توجه به اینکه انواع فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت و ترکیبات آن بر اساس اسیدی، قلیایی از برندهای مختلف با هم متفاوت هستند. ممکن است برخی از دوزینگ پمپ ها با این مواد سازگاری لازم را نداشته باشند و یا میزان دبی و فشار آنها متناسب با دبی و فشار مورد نیاز سیستم ro تعبیه نشده باشد. به همین دلیل، برای خرید دوزینگ پمپ به منظور تزریق آنتی اسکالانت حتماً باید این موارد را در نظر داشته باشید و از فروشنده در مورد آن سوال کنید یا از یک متخصص در این زمینه مشورت بگیرید.
کالیبراسیون دقیق پمپ آنتی اسکالانت
یکی از فاکتورهای مهم برای استفاده بهینه از پمپ های آنتی اسکالانت نحوه صحیح کالیبراسیون دوزینگ پمپ ها است. بسیاری از کاربران فقط به دلیل کالیبراسیون اشتباه نمی توانند دوز دقیق مورد نظر را تزریق کنند. علاوه بر این، نحوه صحیح نصب دوزینگ پمپ هم یکی از فاکتورهای مهم برای کارکرد درست دستگاه است. میزان دوز دقیق ضد اسکالانت بر اساس کیفیت آب ورودی، میزان یون های آهن موجود در آب، میزان قلیایی بودن، ph و موارد دیگر تعیین می شود. به صورت معمول آنتی اسکالانتهای RO مستقیماً به مخزن آب ورودی سیستم های RO (پس از پیش تصفیه) با دوز توصیه شده بین 1 تا 3 میلیگرم در لیتر و حداکثر دوز 8 میلیگرم در لیتر تزریق می شوند. اما این میزان می تواند بر اساس فاکتورهای مختلف که قبلاً ذکر شد متغیر باشد.
نتیجه گیری:
دوزینگ پمپ های آنتی اسکالانت می توانند بر اساس مکانیسمهای مختلف عمل کنند اما همه آنها به صورت مشترک برای تزریق دقیق مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. برای انتخاب دوزینگ پمپ آنتی اسکالانت باید به نکات مهمی توجه داشته باشید از جمله بررسی سازگاری پمپ با آنتی اسکالانت، کالیبراسیون دقیق پمپ، میزان دقت، میزان فشار و دبی مناسب با سیستم که همگی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. اگر در این زمینه شما نیاز به مشورت یا راهنمایی دارید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا از طریق بخش نظرات در همین صفحه سوالات خود را بپرسید تا کارشناسان ما پاسخگو باشند.