آنتی اسکالانت چیست؟ 

آنتی اسکالانت (Antiscalants) یا همان عامل بازدارنده رسوب، ماده ای است که به منظور به حداقل رساندن پتانسیل رسوب روی سطح غشاء RO مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید با افزودن آنتی اسکالانت به آب خام می توان از تشکیل رسوب روی سطح غشا جلوگیری کرد.

غلظت توصیه شده ماده شیمیایی RO Antiscalants معمولاً بین 5 تا 20 ppm  است ، یعنی به ازای هر 1 تن آب در تجهیزات اسمز معکوس باید 5 تا 20 گرم ماده شیمیایی آنتی اسکالانت اسمز معکوس اضافه شود.

آنتی اسکالانت

قیمت آنتی اسکالانت تصفیه آب در بازار

قیمت آنتی اسکالانت تصفیه آب در بازار به عوامل متعددی وابسته است.

  • نوع و کیفیت: نوع و کیفیت‌ های مختلف آنتی اسکالانت در بازار متفاوت هستند به همین دلیل این ماده ضد رسوب قیمت‌های متفاوتی بر اساس کارایی و عملکرد دارد.
  • میزان خرید: خریدهای عمده احتمالاً  منجر به تخفیف کاهش قیمت می شوند، در حالی که خرید مقادیر کمتر ممکن است قیمت واحد بالاتری داشته باشند.
  • تامین کننده یا تولید کننده: تامین کنندگان یا تولیدکنندگان مختلف بر اساس هزینه‌های تولید، شهرت برند و موقعیت در بازار، واسطه گری و ... قیمت‌های مختلفی ارائه می دهند.
  • کاربرد یا صنعت: کاربرد یا صنعت خاصی که آنتی اسکالانت در آن استفاده خواهد شد می‌تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، قیمت ماده ضد رسوب‌ استفاده شده در تصفیه آب صنعتی متفاوت از قیمت‌ آنتی اسکالانت هایی است که در تصفیه آب خانگی مصرف می شوند.
  • تقاضای بازار: نوسانات در تقاضای بازار می‌تواند بر قیمت ماده ضد رسوب‌ تأثیر بگذارد. تقاضای بالاتر ممکن است منجر به افزایش قیمت شود، در حالی که تقاضای پایین‌تر ممکن است کاهش قیمت را در پی داشته باشد.
  • در دسترس بودن مواد اولیه: در دسترس بودن و هزینه مواد اولیه در تولید می تواند قیمت ماده ضد رسوب‌ را تحت تأثیر قرار دهد.

با توجه به موارد ذکر شده قیمت آنتی اسکالانت تصفیه آب در بازار ایران بر اساس درجه خلوص، برند، ماده ضد رسوب ایرانی یا خارجی، قیمت ارز و ...  می تواند متغیر باشد. برای اطلاع دقیق از قیمت آنتی اسکالانت تصفیه آب می توانید با کارشناسان مجموعه آقای پمپ در ارتباط باشید.

قیمت آنتی اسکالانت تصفیه آب

راهنمای خرید آنتی اسکالانت 

کارایی ضد رسوب بازدارنده به توانایی آن در جذب روی سطح کریستال های در حال رشد بستگی دارد. هر چه میزان جذب بالاتر باشد، رفتار ضد جرم‌گیری بازدارنده بهتر است.
برای کنترل موثر رسوب و کاهش هزینه‌های عملیاتی واحد RO، توصیه می‌شود که از غشاهایی با جنس نانوفیلتراسیون استفاده شود. استفاده مشترک از غشاهای نانو فیلتراسیون و آنتی اسکالانت خوب کارآمدی سیستم را بالاتر می برد. علاوه بر این، تا اندازه زیادی منجر به کاهش پوسته پوسته شدن و ایجاد رسوب در ممبران ها می شود که این مساله به شدت هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد.

در نظر داشته باشید توانایی جذب بالای آنتی‌اسکالانت مبتنی بر فسفونیک باعث می شود تا دوز آنتی‌اسکالانت را در آب خام بدون به خطر انداختن اثربخشی کنترل رسوب کاهش دهیم و در نتیجه مصرف این ماده و هزینه‌ها کاهش یابد. به همین دلیل اکیداً توصیه می شود از خرید انتی اسکالانت های بی کیفیت و تقلبی خودداری کنید که علاوه بر خرابی دستگاه ها، زمان و سرمایه خود را نیز از دست می دهید. فروشگاه آقای پمپ به عنوان وارد کننده آنتی اسکالانت از برندهای مرغوب و معروف توانسته بهترین قیمت آنتی اسکالانت را برای مشتریان با ضمانت و ارسال فوری فراهم کند. برای اطلاعات دقیق تر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان در این زمینه بهره ببرید.

بررسی میزان تزریق آنتی اسکالانت 

انتی اسکالانت یا عامل بازدارنده رسوب  به علت تاثیر گذاری بهتر و نتیجه مطلوب تر بیشتر استفاده می شود. همچنین هزینه تزریق آنتی اسکالانت نسبت به  روش های قبلی کمتر است. توجه داشته باشید تزریق آنتی اسکالانت به سه شیوه امکان پذیر است و می تواند سبب مهار رسوب های ایجاد شده در آب شود که عبارتند از: 

  • مهار آستانه بازدارندگی: در این شیوه ماده بازدارنده نمک را به شکل فوق اشباع در آب نگه می دارد. 
  • تغییر در ساختار کریستال ها: در این روش ماده بازدارنده رسوب ساختار کریستال های نمک را مخدوش می کند و در نتیجه به آنها یک فرم نرم و غیر قابل چسبنده می دهد.
  • روش پراکنده سازی: در این فرآیند ماده بازدارنده رسوب (آنتی اسکالانت) به کریستال ها نفوذ کرده و بار آنیونی زیادی به آنها وارد می کند که این مساله باعث می شود کریستال ها از هم جدا شده و رسوب تشکیل نشود.  

برای محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت باید پارامترهای مختلفی را بررسی نمود از جمله : دما، میزان اسیدیته آب، میزان دبی، قدرت ریکاوری سیستم و نحوه قرار گیری ممبران های دستگاه همگی باید بررسی شوند.

علاوه بر این، امروزه با پیشرفت تکنولوژی می توان محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت را با نرم افزارهای  مخصوص بدست اورد. این نرم افزارها با دریافت اطلاعات دقیق سیستم تصفیه اب می توانند میزان دقیق آنتی اسکالانت مورد نیاز برای دستگاه تصفیه آب را به شما بدهند. به طور کلی می توان گفت که میزان تزریق آنتی اسکالانت در محدوده ای بین 1 تا 6 PPM می باشد.

کارایی آنتی اسکالانت در تست های اسمز معکوس

راندمان بازدارنده  بر حسب %میانگین مدت زمان آزمون، ساعت

دوز به صورت 

میلی گرم بر لیتر 2(oh)po

دوز، میلی گرم در لیتر ضد اسکالانت 
171.000.741.0(C2)EDTMP
440.900.701.0(C4)TMTMP
350.750.661.0(C6)HDTMP
351.000.621.0(C8)ODTMP
271.250.551.0(C12)DDTMP
     
361.253.75.0(C2)EDTMP
461.333.55.0(C4)TMTMP
490.933.35.0(C6)HDTMP
590.933.15.0(C8)ODTMP
401.342.85.0(C12)DDTMP
     
-181.103.85.0MBMP(C1-D)
51.073.65.0EBMP(C2-D)
260.753.25.0BBMP(C4-D)
380.842.95.0HBMP- D(C6-D)
51.902.65.0OBMP-D(C8-D)
24.502.15.0DABMP(C12-D)
     
انواع آنتی اسکالانت برای تصفیه اب

انواع آنتی اسکالانت در تصفیه آب 

انواع آنتی اسکالانت در تصفیه اب را می توان به سه دسته تقسیم بندی کرد:

1- آنتی اسکالانت بر پایه فسفر که خودشان به دو بخش تقسیم می شوند

  • فسفات ها
  • فسفونات ها

الف) ماده بازدارنده رسوب بر پایه فسفات ها ترکیباتی هستند که حاوی پیوند PO با یون ارتوفسفات [PO4]¯3 به عنوان واحد ساختمانی پایه هستند. به عنوان مثال. هگزامتافسفات سدیم (SHMP).

(ب) ماده باز دارنده رسوب بر پایه فسفونات ها ترکیباتی هستند که حاوی یک یا چند گروه C-PO(OH)2 هستند که به دلیل وجود پیوند کووالانسی CP پایدارتر از فسفات ها هستند.

بازدارنده های فسفر (از جمله فسفات ها و فسفات ها) سهم بازار زیادی در آنتی اسکالانت ها دارند. این به دلیل عملکرد خوب و نرخ مقرون به صرفه آنها می باشد.

2- ماده بازدارنده رسوب بر پایه پلیمری مصنوعی: بازدارنده های پلیمری مصنوعی تا حدی جایگزین آنتی اسکالانت های فسفر شده اند. این پلیمرها دارای گروه های عاملی متنوعی در زنجیره پلیمری و طبیعتاً یونی هستند.

گروه عاملی کربوکسیلیک بر روی ستون فقرات پلیمری در مهار یون مبتنی بر یون فلزی بسیار موثر است.

توجه داشته باشید گروه‌های عملکردی در آنتی‌اسکالانت‌های پلیمری مصنوعی  که حاوی چندین گروه عملکردی هستند، به دلیل اثرات هم افزایی، عملکرد بازدارندگی بهتری نسبت به گروه‌های دارای یک گروه عملکردی واحد نشان می‌دهند. به عنوان مثال. هیدروکسیل، سولفونیک، آمینو و غیره

نکته مهم در نظر گرفتن وزن مولکولی است. وزن مولکولی پارامتر ساختاری اساسی و مهمی است که نقش مهمی در مهار رسوب دارد. یک MW نسبتا کم (وزن مولکولی) به طور کلی برای سرکوب تبلور مطلوب است و MW نسبتا بالا به عنوان پراکنده عمل می کند.

3- آنتی اسکالانت دوستدار محیط زیست که به دلیل مسائل زیست محیطی، آنتی اسکالانت های دوستدار محیط در حال حاضر محبوبیت زیادی دارند زیرا:

 فسفر ندارند ، زیست تخریب پذیر و مقرون به صرفه هستند.

امروزه، PASP، PESA و مشتقات آنها بهترین جایگزین برای مهارکننده های پلیمری مصنوعی فسفر معمولی یا غیرقابل تجزیه زیستی هستند.

در سال های اخیر، تعداد زیادی از ترکیبات فرموله شده اختصاصی از آنتی اسکالانت ها برای بهبود عملکرد عملیاتی سیستم های اسمز معکوس توسعه یافته اند.

معرفی انواع آنتی اسکالانت در بازار

آنتی اسکالانت موجود در بازار که توسط شرکت های مختلفی تولید می شوند و فرمولاسیون را به عنوان نام تجاری به بازار عرضه می کنند. چند نمونه عبارتند از:

  •  ACCENT 1100 (هموپلیمر کربوکسیلیک)
  • ACCENT 1123 (کوپلیمر کربوکسیلیک)
  • Calgon (هگزامتافسفات سدیم)
  • فلوکون (اسید پلی اکریلیک)
  • پرماتریات (ارگانوفسفونات)

کاربرد آنتی اسکالانت در تصفیه آب

آنتی اسکالانت (Antiscalanet) یکی از ترکیبات مواد شیمیایی پر کاربرد در صنعت می باشد که عمده کاربرد آن در تصفیه آب و به منظور جلوگیری از ایجاد رسوب در دستگاه های تصفیه آب است. این ماده ضد رسوب به علت تاثیر زیادی که در حفظ سلامت دستگاه های تصفیه آب و فیلتر های ممبران دارد، به شدت مورد استفاده در این صنعت قرار می گیرد. استفاده از ماده بازدارنده رسوب باعث افزایش  طول عمر دستگاه ها و عدم ایجاد رسوب در آنها می شود. در اصل روش های مختلف برای از بین بردن رسوب های دستگاه های تصفیه آب وجود دارد، اما استفاده از آنتی اسکالانت می تواند ضمن اثر بخشی بالا، شما را از پرداخت هزینه های زیاد و تهیه دستگاه های مخصوص جلوگیری از رسوب، بی نیاز  میکند.

روش استفاده از آنتی اسکالانت

همانطور که می دانید دستگاه تصفیه آب صنعتی ro با استفاده از غشاها یا ممبران صنعتی تصفیه آب (RO) نمک زدایی را انجام می دهند. در اثر استفاده مداوم از سیستم غشاء و ممبران صنعتی آنها با رسوبات ناخالصی های فیلتر شده مسدود می شوند که به این حالت اصطلاحاً پوسته پوسته شدن غشاء می گویند.برخی از رسوبات رایج که باعث پوسته پوسته شدن غشاها می شوند عبارتند از:

  • کربنات کلسیم
  • سولفات کلسیم
  • سولفات باریم
  • سولفات
  • استرانسیم
  • فلوراید کلسیم
  • آهن
  • مواد کلوئیدی
  • سیلیس و سایر آلاینده های آلی

پوسته پوسته شدن غشاهای RO ممکن است باعث موارد زیر شود

  •  گرفتگی غشاها
  • مصرف انرژی بیشتر
  • نیاز به تعویض غشا
  • کاهش کیفیت آب محصول

هر کدام از این موارد می تواند کل سیستم را مختل کند و هزینه های زیادی را ایجاد کند. علاوه بر این، هزینه تعویض ممبران ها بسیار بالاست و مقرون به صرفه نیست. 

در واقع از آنتی اسکالانت به عنوان یک افزودنی به آب خام  قبل از عبور از سیستم غشایی ro استفاده می شود. آنتی اسکالانت با رسوبات واکنش نشان می دهد و رسوبات سولفات، کربنات کلسیم و سایر رسوبات معدنی را تجزیه می کند. استفاده از یک آنتی اسکالانت عمر غشاء RO را افزایش می دهد و کارایی سیستم را بالا می برد.

توجه:

اگر شما نیازه به پمپ تزریق آنتی اسکالانت دارید و یا می خواهید لیست قیمت پمپ تزریق آنتی اسکالانت را ببینید می توانید از طریق همین لینک اقدام کنید.

مواد تشکیل دهنده آنتی اسکالانت 

بیشتر آنتی اسکالانت ها پلیمرهای آلی ساخته دست بشر هستند (به عنوان مثال، اسیدهای پلی اکریلیک، اسیدهای کربوکسیلیک، اسیدهای پلی مالئیک، ارگانوفسفات ها، پلی فسفات ها، فسفونات ها، پلیمرهای آنیونی و غیره). (Antiscalanet) از سه خانواده شیمیایی مشتق می‌شوند: پلی (فسفات‌های متراکم)، ارگانوفسفره‌ها و پلی‌الکترولیت‌ها . شکل آنیونی آنتی اسکالانت ها با جداسازی کاتیون ها از تشکیل رسوب جلوگیری می کند. 

فروش آنتی اسکالانت در آقای پمپ

فروشگاه تخصصی آقای پمپ به عنوان مرکز فروش آنتی اسکالانت در اصفهان، فروش آنتی اسکالانت در تهران، مشهد و کرج و ... فعالیت دارد. ما به عنوان وارد کننده آنتی اسکالانت بدون واسطه توانسته ایم بهترین قیمت مواد آنتی اسکالانت را با ضمانت و ارسال فوری برای شما فراهم کنیم. برای اطلاعات بیشتر و یا مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.