مقالات

استفاده از دوزینگ پمپ در تصفیه آب

دوزینگ پمپ در تصفیه خانه

دوزینگ پمپ برای تصفیه خانه

پمپ دوزینگ برای تصفیه خانه ها اهمیت ویژه ای دارد. در واقع دوزینگ پمپ یک پمپ جابجایی مثبت است که برای انتقال دبی بسیار دقیق یک ماده شیمیایی یا ماده دیگر به یک جریان سیال طراحی شده است. مکانیسم این پمپ صنعتی شامل کشیدن مقدار اندازه گیری شده سیال به داخل محفظه و سپس تزریق این سرعت حجمی به ظرف مورد نظر است. به عنوان یک عملکرد، پمپ ترزیق به گونه ای طراحی شده است که قابل اعتماد باشد، بنابراین هنگامی که به درستی راه اندازی شود. باید مراقب خودش باشد و به مقدار زیادی ورودی نیاز نداشته باشد. پمپ های تزریق برای خودکارسازی جریان سیال در بسیاری از کاربردها از جمله تصفیه خانه های آب دارویی استفاده می شود.

قطعات دستگاه های دوزینگ پمپ

اگرچه قطعات یک دوزینگ پمپ ممکن است بسته به نام تجاری و کاربرد متفاوت باشد، اجزای اصلی بر اساس عملکرد و اصول را می توان به شرح زیر بیان کرد:

     مخزن: ظرفی که باید عمل پمپاژ در آن صورت گیرد.

     شیر پایی:  یک شیر بدون بازگشت که به خط مکش متصل شده و در درام محصول قرار می گیرد. در پایین درام نگهداری می شود و یک سوئیچ شناور برای بررسی در دسترس بودن محصول و هشدار در صورت تمام شدن دومی به آن متصل است.

دوزینگ پمپ:  به طور کلی PVC، پلی اتیلن و سایر پلاستیک ها، لاستیک ها و حتی فولاد ضد زنگ مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده است.

خط مکش: خط مکش به ورودی آن متصل می شود در حالی که یک خط پمپاژی به خط مکش متصل می شود.

     انژکتور: یک نازل تحویلی که شار دقیق محصول عرضه شده توسط دوزینگ پمپ را به داخل خط فشار می دهد. برای غلبه بر فشار دوزینگ پمپ طراحی شده است.

     محصول به صورت پالس (یا نرخ جریان) آزاد می شود. شیر بدون بازگشت دارای مکانیزم خودگردان است که از بالا رفتن مایع در خط تحویل پس از تحویل شار مورد نیاز یا پس از توقف پمپ جلوگیری می کند. انژکتور همچنین تضمین می کند که محصول به جای دیواره جانبی به وسط جریان تحویل داده می شود تا از هدر رفتن محصول جلوگیری شود، برای اختلاط کامل، و برای جلوگیری از آسیب دیدن دیواره ها به ویژه هنگامی که مایعات اسیدی یا پراکسید هستند.

     سیستم کنترل: کارخانه های مدرن از سیستم ها و نرم افزارهای کنترلی برای اطمینان از دقیق بودن دوزینگ پمپ و ارائه اتوماسیون استفاده می کنند. برای این منظور از سیستم‌های SCADA و سایر سیستم‌های کنترل مرکزی با سنسورهای pH، کلر و کنترل نرخ متغیر و مشابه استفاده می‌شود.

قطعات پمپ تزریق

انواع دوزینگ پمپ تصفیه خانه

4 نوع مختلف پمپ تزریق وجود دارد که بر اساس عملکرد و مکانیسم پمپاژ آنها طراحی شده اند:

     پمپ تزریق ثابت نوع دیافراگمی : این یک محفظه پمپ است که توسط یک پیستون پر و تخلیه می شود. دارای دیافراگم و دریچه های ورودی و خروجی می باشد.

     هنگامی که محفظه پر است، حجم پمپاژ شده با سرعت جریان ثابت، معمولاً در محدوده 6 تا 250 لیتر در ساعت به بیرون تزریق می شود.

     تزریق پالس دیافراگمی : این روش از مکانیزم دیافراگمی استفاده می کند. این پمپ توسط یک سیم پیچ برقی کنترل می شود که ماده شیمیایی را به صورت پالس مکیده و تزریق می کند. فاصله زمانی بین پالس ها کنترل سرعت جریان را فراهم می کند.

     همچنین این مدل از پمپ عموماً نسبت به انواع دیگر دقت کمتری دارد. با این حال، آنها به دلیل سادگی مکانیکی و الکتریکی و ارزان بودن نسبی ترجیح داده می شوند.

     پمپ های نوع لوب: این طراحی به شار اجازه می دهد تا از مجموعه ای از پروانه های چرخ دنده مشبک عبور کند. با توجه به اینکه سرعت حجم عبوری بین این پروانه ها به اندازه پمپ های دیافراگمی دیگر دقیق نیست و پروانه ها کاملاً مستعد ساییدگی هستند، این پمپ ها تنها زمانی که شار بسیار چسبناک و روان شونده است (برای به حداقل رساندن سایش) با پتانسیل کامل خود کار می کنند. .

     پمپ های پریستالتیک: پمپ های پریستالتیک از یک لوله قابل انعطاف برای حمل محصول تشکیل شده اند. این لوله دارای مقطع نیم دایره ای است. این پمپ ها به طور گسترده در صنعت پزشکی استفاده می شوند زیرا به راحتی استریل می شوند و در صورت آلوده یا آسیب دیدن مکانیسم پمپ می تواند به سرعت تغییر کند. پمپ های پریستالتیک دقت بالایی دارند. با این حال، آنها به سرعت فرسوده می شوند. و نمی توانند پمپاژ به یک جریان فشار بالا را تحمل کنند زیرا فقط می توانند فشار ترکیدگی لوله انعطاف پذیر که در ابتدا ذکر شد را تحمل کنند.

کاربردهای  دوزینگ پمپ برای تصفیه خانه آب

پمپ های تزریق به طور گسترده در بسیاری از صنایع استفاده می شود. همچنین یک جزء ضروری اتوماسیون در چندین صنعت است که مقادیر زیادی مایعات را مدیریت می کند، از جمله تصفیه آب، کشاورزی، داروسازی، فرآوری مواد غذایی و معدنی.

در تصفیه فاضلاب، از دوزینگ پمپ برای تزریق محصولی مانند کلر به جریان آب یا سیال برای ایجاد واکنش شیمیایی استفاده می شود. این واکنش یا pH را در محدوده مورد نظر حفظ می کند یا پاتوژن ها را از بین می برد.

در تصفیه پساب، پمپ های دوزینگ لخته کننده ها را برای جداسازی جامدات از مایعات حمل می کنند. از دیگر کاربردهای پمپ های دوزینگ می توان به تهیه چسب یا مواد افزودنی بسیار سازگار برای صنعت کاغذ و خمیر و درمان خوردگی در بویلرهای فشار و دمای بالا و خوراک کارخانه های ذوب اشاره کرد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید