مقالات

نحوه تعویض فیلتر ممبران صنعتی در پرشروسل تصفیه آب

نحوه تعویض فیلتر ممبران صنعتی

نحوه تعویض فیلتر ممبران صنعتی در پرشروسل تصفیه آب چگونه است؟ ممبران های صنعتی دستگاه ro یا ممبران های خانگی هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض دارند و باید بر اساس دستورالعمل های خاص و استانداردی تعویض شوند. ما در این مقاله روش های اصولی و مناسب را برای تعویض فیلتر ممبران مورد بررسی قرار داده ایم تا شما بتوانید با خطا و اشتباه کمتر برای تعویض فیلتر ممبران های صنعتی و خانگی اقدام کنید.

راهنمای گام به گام تعویض فیلتر ممبران صنعتی در پرشروسل تصفیه آب

 

مرحله اول: خاموش کردن سیستم RO  توسط سوئیچ

در اولین اقدام برای تعویض فیلتر ممبران صنعتی تصفیه آب باید دستگاه را خاموش کنیم. این مساله بیشتر به دلیل اقدامات ایمنی و احتیاطی است. زیرا در زمان قطع بودن برق احتمال خطر برق گرفتگی وجود ندارد و فشار اب سیستم دستگاه اسمز معکوس کاهش می یابد که این موضوع می تواند خرابی و آسیب قطعات را به حداقل برساند. در عین حال از ورود آلودگی ها به داخل سیستم جلوگیری می شود.

مرحله دوم: قطع کردن آب ورودی به دستگاه RO

قطع کردن آب ورودی به دستگاه ro قبل از تعویض ممبران های صنعتی اهمیت زیادی دارد. زیرا باعث جلوگیری از نشتی آب می شود. توجه داشته باشید زمانیکه آب ورودی قطع می شود فشار کاهش پیدا می کند و احتمال لغزندگی و خرابی قطعات کمتر خواهد بود. از طرفی از ورود آلودگی های خارجی به داخل سیستم جلوگیری می شود. علاوه ب راین، کار تعویض به راحتی و سریع تر انجام می شود.

مرحله سوم: تعویض فیلتر های پیش تصفیه

اغلب در زمانیکه فیلتر های ممبران نیاز به تعویض دارند باید فیلتر های پیش تصفیه را نیز تعویض کرد. از این رو، بهتر است قبل از تعویض ممبران های اصلی، فیلترهای پیش تصفیه تعویض شوند. فیلتر های پیش تصفیه در اغلب سیستم های اسمز معکوس هستند زیرا قیمت ارزان تری دارند و باعث دوام و عمر بیشتر ممبران صنعتی دستگاه ro می شوند. در برخی موارد بسته به نوع tds اب باید این فیلتر های پیش تصفیه هر ماه تعویض شوند تا بازدهی و راندمان سیستم بالاتر رود. اغلب ممبران های پیش تصفیه 5 میکرون استفاده می شوند.

مرحله چهارم: باز کردن پیچ های بالای پرشروسل

در این مرحله از نحوه تعویض فیلتر ممبران صنعتی در پرشروسل باید ابتدا پیچ و مهرهای متصل به ممبران صنعتی را باز کنیم و بهتر است در صورت وجود مخزن، آب داخل مخزن را خارج کنیم. در این مرحله بسته به نوع پیچ و مهره لازم است از ابزارهای خاصی استفاده کنید از جمله آچار آلن دار به منظور باز کردن پیچ و مهره ها از قسمت بالا پرشروسل می باشد.

مرحله پنجم: جدا سازی درپوش بالای ممبران

در این مرحله جدا سازی درپوش بالای ممبران از تجهیزات متصل به آن باید انجام شود. توجه داشته باشید اغلب افراد برای این مرحله صبوری و اقدامات درست را انجام نمی دهند که در طولانی مدت می تواند باعث آسیب به قطعات و قطع آنها شود. این مرحله باید با صبر کامل و با تکان دادن از سمت بالا به صورت یکنواخت اتفاق بیفتد تا به صورت کامل درپوش از ممبران جدا شود.

مرحله ششم: بیرون آوردن ممبران از پرشروسل

در این مرحله لازم است ممبران از پرشروسل خارج شود. برای اینکه این امر با دقت و بدون آسیب به ممبران اتفاق بیفتد بهتر است از یک انبر دست استفاده کنید. انبر دست را به قسمت لوله مرکز غشا متصل کرده و برای بیرون کشیدن آن با احتیاط به صورت یکنواخت اقدام کنید. این امر کمک می کند تا آب از داخل محفظه خارج نشود و ممبران به صورت یک تکه از پرشروسل جدا شود. اگر ممبران ها تعداد بیشتری داشتند برای دسترسی بهتر لازم است درپوش پایین پرشروسل را نیز باز کنید تا دسترسی بهتری و ایمن تری به دیگر فیلتر ممبران های صنعتی داشته باشید.

مرحله هفتم: قرار دادن پرشروسل جدید مطابق با جهت مناسب

قرار دادن فیلتر ممبران جدید در جهت مناسب اهمیت زیادی دارد. زیرا ممبران ها از یک طرف آب را وارد می کنند و از طرف دیگر خارجی می کنند. برای تشخیص این موضوع همه ممبران ها دارای فلش خاصی هستند که جهت جریان آب را نمایش می دهد و شما بر اساس این جهت گیری باید ممبران جدید را در پرشروسل قرار دهید. اغلب قسمتی که اب وارد می شود دارای اورینگ خاصی است که باید به صورت کاملاً صاف قرار بگیرد. در برخی موارد برای تعویض ممبران صنعتی لازم است از صابون و روانکارها به منظور قرارگیری مناسب در پرشروسل استفاده کنید.

 

هواگیری در تعویض فیلتر ممبران صنعتی

 

مرحله هشتم: هواگیری سیستم RO

بعد از اطمینان از نحوه درست قرار گیری ممبران در پرشروسل لازم است هوا از سیستم خارج شود. به بیان ساده تر سیستم و دستگاه اسمز معکوس هواگیری شود. میزان هواگیری هر دستگاه می تواند متفاوت باشد برای درک بهتر این موضوع لازم است ابتدا سیستم را روشن کنید و دائماً گیج های فشار خود را چک نمایید.   اگر میزان هوا در سیستم زیاد باشد احتمالاً مقدار زیادی آب می بینید که بالا و پایین می رود. در این حالت باید چند بار سیستم را خاموش و روشن کنید تا هوا خارج شده و میزان فشار کنترل شود.

مرحله نهم: بررسی و کنترل تنظیمات سیستم

لازم است به صورت دستی فشار دستگاه اسمز معکوس را تنظیم کنید. به عنوان مثال برای دستگاه اسمز معکوس با یک فیلتر ممبران خروجی 1.1 گالن در دقیقه و برای جریان محصول 2 گالن در دقیقه مناسب است. بهتر است بقیه تنظیمات سیستم در این مرحله چک و کنترل شوند.

مرحله دهم: چک کردن خروجی و ایجاد چک لیست برای تعویض بعدی

در مرحله آخر برای اطمینان از درست بودن نحوه تعویض فیلتر ممبران در پرشروسل لازم است خروجی نهایی آب چک شود. علاوه بر این، به منظور بالا بردن راندمان و بازدهی بهتر است از یک چک لیست استفاده گردد که در آن همه اطلاعات مربوطه وارد گردد. این امر به شما کمک می کند اقدامات منظم و دوره ای برای تعویض ممبران داشته باشید و طول عمر ممبران ها افزایش می یابد.

 

پارامترهای مهم در زمان تعویض فیلتر ممبران صنعتی

برخی از پارامترهای مهم در زمان جا زدن و نحوه تعویض فیلتر ممبران صنعتی اهمیت زیادی دارند. حتی بی دقتی به این پارامترها می تواند باعث تعویض زودرس ممبران شود. یکی از فاکتورهای مهم دستگاه اسمز معکوس دما و افزایش آن در سیستم است. با افزایش دما در سیستم اسمز معکوس جریان عبوری اب از ممبران ها بیشتر می شود و در نهایت کیفیت خروجی آب پایین می آید. این در حالی است که آب سرد به آرامی وارد ممبران ها می شود و این مساله باعث می شود فیلتر به خوبی انجام شود و نتیجه نهایی آب با کیفیت بالا باشد. دمای مناسب برای کارکرد ممبران بین 5 تا 35 درجه سانتی‌گراد است.

تأثیر TDS بر فیلتر ممبران نیز زیاد است تاجایی که با افزایش TDS آب ورودی میزان رسوب و گرفتگی در ممبران ها بیشتر می شود و احتمال تعویض زودرس ممبران ها بالا می رود. علاوه بر این، نتیجه نهایی و کیفیت آب خروجی هم می تواند پایین باشد.

 

توجه داشته باشید اگر شما نیازمند تعویض ممبران های صنعتی یا خانگی هستید و می خواهید بهترین فیلتر ممبران بازار را خریداری کنید و یا نیاز به مشاوره دارید می توانید از طریق کارشناسان آقای پمپ به نشانی وب سایت https://mr-pump.ir با ما درارتباط باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید