شاید برای شما هم سوال شده باشد که هد PVDF در دوزینگ پمپ ها چیست؟ چه مزایایی دارد؟ اصلا چرا هد PVDF نسبت به هد های دیگر مانند PVC، PP، SS و… خواهان بیشتری دارد؟ از این هد در چه صنایعی استفاده میشود؟ و سوالاتی از این قبیل. در ادامه قصد داریم به بررسی همه چیز درباره هد PVDF بپردازیم.
هد PVDF چیست؟
در ابتدا لازم است که بدانید عنوان هد در دوزینگ پمپ ها به چه معناست! هد چیست؟ هد یا فشار پمپ به این معناست که در شرایط استاندارد یک پمپ تا چه ارتفاعی قابلیت بالا بردن سیال را دارد. حالا هد پلی وینیلیدین فلوراید یا به اصطلاح PVDF یک مواد با کیفیت بالا به شمار میآید که ویژگیهایی چون مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر حرارت و ویژگیهای مکانیکی برتری را داراست.
مزایای هد PVDF
هد PVDF با توجه به مزایای بسیاری که دارد یکی از مهمترین و پر کاربردترین ابزارها برای انتقال و دوز مواد به شمار میآید. در اینجا به بررسی برخی از این مزایا میپردازیم:
مقاومت شیمیایی
هد PVDF به دلیل ترکیبات شیمیایی منحصر به فردی که دارد، از مقاومت بسیار بالایی به مواد شیمیایی مختلف برخوردار است. مقاومت هد در برابر مواد شیمیایی در دوزینگ پمپ ها بسیار حائز اهمیت است، زیرا به دلیل استفاده از دوزینگ پمپ در صنایع مختلف، برخورد هد با مواد شیمیایی خورنده و متفاوت بسیار رایج است. این هد تحت تأثیر اسیدها، بازها، حلالها و مواد شیمیایی خورنده دیگر قرار نمیگیرد و در برابر خوردگی و تغییر شکل مقاومت میکند.
مقاومت در برابر حرارت و سرما
از دیگر مزایای هد PVDF تحمل و مقاومت در برابر دماهای بسیار پایین تا بسیار بالا (از -40 درجه سانتیگراد تا 150 درجه سانتیگراد) است. بنابراین، از دوزینگ پمپهای هد PVDF میتوان به قابلیت استفاده در صنایعی که نیاز به دماهای انتقال مختلف دارند، اشاره کرد.
ویژگیهای مکانیکی
ویژگیهای مکانیکی هد PVDF باعث میشود که دوزینگ پمپهای ساخته شده از این هد دارای عمر مفیدی باشند و کمتر نیاز به تعمیرات مکرر به وجود بیاید. این هدها از ویژگیهایی همچون مقاومت بالا در برابر سایش و زدگی، مقاومت در برابر ضربه و خمش و استحکام مکانیکی برخوردار است.
مقاومت در برابر تغییرات فشار
هد PVDF به دلیل ویژگیهای مکانیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود حساسیت کمتری به تغییرات فشار نشان میدهد. این موضوع از واکنش نشان دادن دوزینگ پمپ ها به این تغییرات تا حد زیادی جلوگیری میکند. به همین دلیل این هد از دقت و قابلیت کنترل بهتری در تزریق مواد در فرآیندهای مختلف صنعتی برخوردار است.
حفظ امنیت کاربر
هد PVDF با توجه به مقاومت شیمیایی و مکانیکی خود، میتواند امنیت بالایی برای کاربر ایجاد کند. برای تزریق مواد شیمیایی و خورنده، حتما باید از هد PVDF اصل استفاده کرد زیرا اگر از هد های دیگر و یا به اصطلاح PVDF فیک استفاده بشود، موقع تزریق هد دچار آسیب شده و به کاربرانی که در محیط باشند، آسیبهایی همچون سوختگی با اسید وارد میکند. در این شرایط استفاده از هد PVDF از حوادث ناخواسته جلوگیری میکند.
کاربرد های هد PVDF
هد PVDF به دلیل مزایای بسیاری که نسبت به دیگر هد های مورد استفاده در دوزینگ پمپ ها دارد، از کاربردهای متفاوتی نسبت به آنها برخوردار است. از مهمترین آنها عبارتند از:
- انتقال مواد شیمیایی
- صنایع داروسازی
- پالایشگاهها
- پتروشیمی
- صنایع نفت و گاز
- تصفیه آب
- صنایع غذایی و…
عوامل مهم برای انتخاب هد مناسب برای دوزینگ پمپ
در انتخاب هد مناسب برای دوزینگ پمپ باید به دو عامل توجه کرد:
- ترکیب سیال: اولین و مهمترین عامل در انتخاب هد، توجه به ترکیب سیال است. بسته به دمای سیال و درصد غلظت مواد شیمیایی می تواند هد های متنوعی برای تزریق این مواد در نظر گرفته شوند. به طور کلی هدهای PP ، PVC و SS هر کدام برای درصدهای مختلفی از مواد شیمیایی مناسب هستند و هد PVDF نیز با مقاومت بالاتر قابلیت استفاده برای اکثر مواد شیمیایی را دارند. (برای انتخاب هد مناسب میتوان از جدول Chamical resistance استفاده کرد و یا از متخصصین این حوزه مشورت گرفت.)
- نوع دستگاه (دوزینگ پمپ): دومین عاملی که باید در انتخاب هد به آن توجه شود، نوع دستگاه یا دوزینگ پمپ است. بعضی از دستگاهها فقط قابلیت نصب صرفا یک یا دو نوع هد را دارند و نمیتوان هر هدی را بر آنها مونتاژ کرد.
جمع بندی
یکی از مهمترین نکاتی که باید در انتخاب هد در نظر داشته باشید سیال مورد استفاده و بررسی میزان خورندگی آن است. علاوه بر این، استفاده از یک متخصص و مشاور در کنار شما میتواند یک انتخاب بدون اشتباه را پیش روی شما بگذارد. مجموعه آقای پمپ با داشتن نیروهای متخصص در زمینه دوزینگ پمپ میتواند برای انتخاب هد پمپ های تزریق در کنار شما باشند. برای مشاوره رایگان میتوانید با ما تماس بگیرید.