مقالات

مقایسه رزین هیدرولایت با رزین پرولایت

مقایسه رزین هیدورلایت با رزین پرولایت

در این پست به مقایسه رزین هیدرولایت با رزین پرولایت پرداخته ایم. اغلب مشتریان، به دلیل تفاوت قیمت و کیفیت برای انتخاب رزین سختی گیر از برندهای معتبر تردید دارند. همانطور که می دانید رزین های تبادل یونی مهره های گرد شفافی هستند که  برای حذف یون‌های ناخواسته از محلول‌ها استفاده می‌شوند. رزین های تبادل یونی به صورت کاتیونی ، آنیونی و میکس بد هستند و از این نظر شبیه هم می باشند. اما تفاوت رزین هیدرولایت با پرولایت بیشتر به نوع ساختار، عملکرد و کاربردشان بستگی دارد که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند.

مقایسه رزین هیدرولایت با رزین پرولایت

رزین های هیدرولایت اغلب به صورت کاتیونی هستند و دارای ساختاری از جنس لی استایرن سولفونه شده می باشند که گروه‌های فعال سولفونیک اسید (-SO₃H) دارد. عملکرد آنها به این شکل است که بیشتر به منظور حذف سختی آب مورد استفاده قرار می گیرند. یعنی یون‌های کاتیونی مانند کلسیم و منیزیم را که باعث سختی آب می‌شوند، جذب کرده و یون‌های هیدروژن را آزاد می‌کند به همین دلیل نوعی رزین سختی گیر محسوب می شوند. با توجه به عملکرد آنها کاربردشان نیز برای تصفیه آب و حذف سختی آب است. از مزایای رزین هیدرولایت می توان به بالا بودن ظرفیت تبادل یونی، عملکرد خوب و عالی در محیط های اسیدی و خنثی اشاره کرد. اما معایبی نیز دارند که عبارتند از: حساس بودن نسبت به مواد آلی و برخی یون‌های فلزی که می تواند عملکرد و راندمان آنها را کاهش دهد. توجه داشته باشید که هزینه و قیمت برند هیدورلایت که ساخت کشور چین است متفاوت از برند پرولایت که توسط  است. معمولاً قیمت رزین هیدورلایت  در بازار نسبت به رزین پرولایت کمتر است.

 

رزین های پرولایت نوعی رزین های تبادل یونی هستند که در انواع وسیع تر و کاتیون و آنیونی و میکس بد و خاص در بازار موجود هستند. دارای تنوع ساختاری بالایی هستند و مواد اولیه آنها نیز متفاوت است. توجهه داشته باشید رزین ها ساختارشان و عملکرد آنها نیز بسته به نوع کاتیونی یا آنیونی و ضعیف یا قوی بودن دارد. اغلب رزین های پرولایت عملکرد بالا در شرایط مختلف دارند و کیفیت و پایداری آنها نسبت به سایر برندها بالاتر است. کاربرد آنها در اکثر صنایعی که نیاز به تصفیه آب دارند از جمله تصفیه آب و فاضلاب، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی می باشد. یکی از مزایای خوب رزین هیدرولایت تنوع گسترده و بالای ان است. اما در عین حال به دلیل کیفیت بالاتر نسبت به رزین های دیگر برندها، هزینه و قیمت رزین سختی گیر پرولایت در بازار بالاتر است.

 

جدول مقایسه رزین هیدورلایت و رزین پرولایت

 

نام رزین نوع رزین ساختار ظرفیت تبادل یونی کاربرد قیمت
رزین هیدرولایت (Hydrolite) عمدتاً کاتیونی پلی استایرن سولفونه شده بالا برای حذف سختی آب (نرم کردن آب) نسبتا پایین
رزین پرولایت (Purolite) کاتیونی و آنیونی و میکس بد – کاربردهای خاص متنوع برای کاربردهای مختلف متنوع تصفیه آب و فاضلاب، کاربرد در صنایع مختلف متناسب با هر نوع متفاوت است

 

تفاوت‌های مهم رزین هیدرولایت و پرولایت

از تفاوت های مهم بین رزین هیدورلایت و پرولایت می توان این موارد را نام برد که عبارتند از:

  • میزان تنوع در این برندها: تنوع در رزین های برند پرولایت بسیار بالاتر از رزین های هیدورلایت است. نوع ساختاری رزین های هیدرولایت تنوع زیادی ندارد و یک نمونه است این در حالی است که رزین های پرولایت ساختارهای متنوعی دارند از جمله ژل پلی استایرن، متخلخل پلی اکریلیک، درشت متخلخل پلی اکریلیک، درشت متخلخل پلی استایرن و موارد دیگر که هر کدام برای کاربرد خاصی هستند.
  • تنوع در کاربرد: کاربرد هر یک از رزین ها با هم متفاوت است. کاربردهای رزین هیدورلایت محدود است. این در حالی است که رزین های پرولایت برای انواع کاربردها ساخته و طراحی شده اند.
  • قیمت و هزینه رزین تبادل یونی: هزینه و قیمت رزین هیدورلایت به دلیل تنوع کمتر،کاربرد،کیفیت و پایداری کمتری ارزان تر از رزین پرولایت است. این در حالی است که عمر و دوام رزین های پرولایت بالاتر و به همان نسبت قیمت آنها نیز بیشتر است.

برای من کدام مناسب است هیدرولایت یا پرولایت ؟

توجه داشته باشید برای انتخاب رزین باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید. اگر شما رزین سختی گیر به منظور تصفیه اب و حذف یون های کلسیم و منیزیم نیاز دارید و از نظر بودجه و هزینه محدودیت دارید پیشنهاد می کنیم رزین های هیدرولایت را انتخاب کنید.علاوه بر این بررسی کیفیت آب ورودی اهمیت زیادی دارد زیرا در صورتیکه میزان سختی، اسیدیته، و مواد آلی در آب ورودی بسیار زیاد باشد بهتر است از رزین های خاص با ظرفیت بالا استفاده شود. همچنین، قبل از خرید رزین ها بهتر است میزان مقاومت آنها را نسبت به شرایط مختلف بررسی کنید از جمله دما، فشار و pH آب که می تواند بر عملکرد و بازدهی رزین ها بسیار موثر باشند. تولید کنندگان رزین تبادل یونی، رزین ها را طوری طراحی کرده اند که بتوانند در شرایط مختلف به اندازه خاص مقاومت داشته باشند. اما برخی از رزین های خاص به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند در شرایط بدتر از جمله گرما و ph دوا بالاتری داشته باشند. به همین دلیل، لازم است قبل از خرید حتماً شرایط و پارامترهای عملکرد را بررسی کنید تا بتوانید بهترین برند و نمونه را انتخاب کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید