مقالات

عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت

عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت

عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت کدام است؟ همانطور که می دانید آنتی اسکالانت یک ماده شیمیایی در سیستم های تصفیه آب اسمز معکوس (RO) است. آنتی اسکالانت با استفاده از مکانیسم های مختلف مانع از تشکیل رسوب بر روی فیلتر ممبران می باشد و کارایی و عمر سیستم ها را افزایش می دهد. اما عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت، می تواند بر اساس انتخاب نامرغوب و یا استفاده نادرست باشد.

عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت

برخی از عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت که می تواند سیستم ها را به خطر بیندازد عبارتند از :

  • کاهش بازدهی به دلیل کیفیت پایین: انتخاب آنتی اسکالات نامرغوب و کیفیت پایین می تواند منجر به تشکیل رسوب و کاهش راندمان شود.
  • کاهش عمر ممبران: یکی از عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت نامرغوب عدم سازگاری با فیلتر ممبران و آسیب به ممبران های صنعتی است که می تواند عمر مفید آنها را کاهش دهد و میزان هزینه را در سیستم ro  بالا ببرد.
  • افزایش هزینه های عملیاتی: با توجه به کاهش عمر فیلتر ممبران ها و تجهیزات دستگاه ro  به دلیل کیفیت پایین آنتی اسکالانت ها هزینه های عملیاتی بالاتر می رود.
  • آلایندگی آب تولیدی: اگر آنتی اسکالانت به درستی انتخاب و دوز شود آلودگی قابل توجهی در آب ایجاد نمی شود اما استفاده از آنتی اسکالانت‌های نامرغوب یا دوز بیش از حد می‌تواند منجر به آلودگی آب شود.
  • برخی از انواع آنتی اسکالانت‌ها  می توانند اثرات زیست محیطی بدی داشته باشند. به همین دلیل، انتخاب آنتی اسکالانت سازگار با محیط زیست اهمیت زیادی دارد.

برای خرید آنتی اسکالانت تصفیه آب از طریق همین لینک اقدام کنید.

4 دلیل ایجاد  عوارض شیمیایی آنتی اسکالانت

عوارض آنتی اسکالانت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از دلایل مهم ایجاد مشکلات در آنتی اسکالانت عبارتند از:

  • استفاده از  آنتی اسکالانت تصفیه آب نامطلوب می تواند مستقیماً عملکرد سیستم را تحت تاثیر قرار دهد. زیرا ناخالصی ها در سیستم تصفیه اب صنعتی  ro می تواند افزایش یابد.
  • تزریق نادرست آنتی اسکالانت: تزریق آنتی اسکالانت در دستگاه تصفیه آب صنعتی می تواند باعث ایجاد عوارض نامطلوب شود و به سیستم آسیب برساند.
  • سازگاری آنتی اسکالانت با ممبران صنعتی تصفیه آب اهمیت زیادی دارد. عدم سازگاری ممبران صنعتی با آنتی اسکالانت باعث تخریب و آسیب زود هنگام ممبران ها می شود و هزینه های سیستم را افزایش می دهد.
  • تغییرات در کیفیت آب ورودی می تواند عملکرد آنتی اسکالانت ها را تحت تاثیر قرار دهد. هر چقدر میزان املاح و مواد معدنی آب ورودی بیشتر باشد میزان تزریق و کیفیت ضد رسوب باید بیشتر شود.

بیشتر بخوانید:  بهترین آنتی اسکالانت برای تصفیه آب صنعتی

جلوگیری از بروز عوارض آنتی اسکالانت

برای جلوگیری از بروز عوارض آنتی اسکالانت باید موارد زیر را رعایت کنید که عبارتند از:

  1. آنتی اسکالانت مناسب با توجه به نوع آب ورودی در سیستم ro ، نوع ممبران، شرایط عملیاتی از جمله دما، ph  و موارد دیگر می تواند متفاوت باشد.
  2. کنترل کیفیت آب ورودی اهمیت زیادی دارد و باعث می شود تغییرات احتمالی شناسایی شوند.
  3. باید دوز و میزان تزریق انتی اسکالانت دائماً رصد شود تا در صورت نیاز آن را تنظیم کرد.
  4. شستشوی دوره ای و منظم باعث می شود رسوبات کمتر در سیستم جمع شود و عمر فیلتر ممبران ها افزایش یابد.
  5. استفاده از تجهیزات خودکار و مانیتورینگ باعث می شود عملکرد دستگاه تصفیه اب صنعتی با دقت بالا و به صورت منظم انجام شود و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: msds آنتی اسکالانت

 

سوالات متداول در مورد عوارض آنتی اسکالانت

  • آیا آنتی اسکالانت برای انسان عوارض دارد؟

آنتی اسکالانت ها اغلب برای انسان عوارض خطرناکی ندارند. آنها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که در غلظت های پایین موثر باشند و به طور کلی در صورت استفاده طبق دستورالعمل ها ایمن هستند.

  • آیا آنتی اسکالانت TDS را کاهش می دهد؟

با توجه به آمارها افزودن آنتی اسکالانت به دستگاه ro  می تواند باعث کاهش  EC و TDS به میزان 98/8-5/99 درصد و 7/2-98/97 درصد شود.

  • اگر TDS بیش از حد در آب باشد چه اتفاقی می افتد؟

زمانی که سطح آب سخت بیش از 500 PPM باشد نگرانی های زیادی وجود دارد که این مساله می تواند باعث سنگ کلیه یا سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت شود.

  • آیا تفاوتی بین آنتی اسکالانت و بازدارنده رسوب  وجود دارد؟

مواد بازدارنده رسوب نوعی فرایند است که رسوب را به تاخیر می اندازد و اجازه می دهند غلظت‌های بالاتر نمک‌ها در نتیجه بازیابی آب افزایش یابد. اما آنتی اسکالانت نوعی فرایند پایدار و زیست تخریب پذیر است که به آرامی در آب های سطحی از بین می رود.

  • کدام مواد شیمیایی در آنتی اسکالانت استفاده می شود؟

آنتی اسکالانت ها به منظور جلوگیری از  پوسته پوسته شدن و اجتناب از نمک های فوق اشباع استفاده می شوند. مواد ضد رسوب (انتی اسکالانت ها) اغلب از موادی مانند پلی فسفات ها، پلی آکریلات ها، ارگانوفسفات ها و هگزامتافسفات سدیم  می باشند.

  • آنتی اسکالانت چه چیزی را از بین می برد؟

افزودن آنتی اسکالانت به آب خوراک می تواند  از تشکیل رسوب روی سطح غشا جلوگیری کند. به همین دلیل، به صورت گسترده ای برای جلوگیری از جرم گیری توسط نمک هایی مانند سیلیس، آهن، سولفات باریم، کربنات کلسیم، گچ و سایر مواد استفاده می شود.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید